24 квітня стало відомо, що Твіттер надав золоту галочку і тег “офіційна організація” ультраправій партії Britain First. Також верифікацію блакитною галочкою й тегом “офіційний бізнес-користувач” отримав лідер партії Пол Голдінг. Це означає, що публікації самої партії та її лідера, будуть частіше зʼявлятись у твіттер-стрічках та отримуватимуть вищі рейтинги порівняно з іншими користувачами. 

Britain First — британська політична сила, створена у 2011 році колишнім членом Британської національної партії (ультраправа фашистська партія) Джимом Доусоном. Основні її принципи — захист британської і християнської моралі від “швидкої колонізації Батьківщини шляхом неконтрольованої масової міграції”. Платформа OpenDemocracy визначає Britain First як ксенофобську та ісламофобську:  у 2013 році члени партії влаштували так звані “християнські патрулі” в ісламських кварталах Лондона, а у 2014 — роздавали Біблії у мечетях. Britain First вважає, що “справжні британські громадяни” мають бути на першому місці в питаннях отримання житла, роботи, освіти, соціального забезпечення та охорони здоровʼя, а також пропонує тюремні увʼязнення за “будь-які спроби змінити демографічний склад Британських островів”. Пол Голдінг — теперішній очільник партії — у 2018 році був засуджений за розпалювання релігійної ворожнечі. У 2017 році приватні акаунти Пола Голдінга і сторінки політсили у твіттері та фейсбуці заблокували через поширення екстремістського контенту. У 2022 році — після того, як Ілон Маск придбав Твіттер — сторінки партії та її лідера відновили.

Раніше для верифікації й отримання синьої галочки акаунт мав відповідати одній із шести категорій: бути офіційним представництвом держави, бренду, ЗМІ, розважальної або спортивної організації, активістів або інфлюенсерів. Також обліковий запис мав бути повним, тобто містити імʼя профілю, фотографію, підтверджений номер телефону або адресу електронної пошти, а також бути активним і  дотримуватися правил соцмережі. Після переходу платформи під керівництво Маска верифікація стала платною: золота галочка (означає перевірену комерційну або некомерційну організацію) коштує приблизно 1400$ на місяць, блакитна (перевірений акаунт людини) — 8$ на місяць.

Голова Центру протидії цифровій ненависті, британської неурядової організації, що займається протидією дезінформації та поширенню ненависті в онлайн-просторі, коментуючи верифікацію Britain First, зазначив: “Твіттер тепер став перевернутим світом, де користувачам радять ігнорувати інформацію, яку надають надійні джерела, і приділяти надмірну увагу тим, хто хоче поширювати ненависть, дезінформацію та сіяти розкол”. 

Нагадаємо, що нещодавно Твіттер також зняв обмеження з акаунтів Владіміра Путіна і Міністерства закордонних справ Російської Федерації. А в квітні 2023 року в соцмережі зняли позначки “фінансується державою Росія” з російських прокремлівських ЗМІ, зокрема Russia Today і його очільниці Марґаріти Сімоньян.