Громадянська мережа ОПОРА вже повідомляла про факти чорного піару проти кандидата на посаду Президента України Петра Порошенка, які були виявлені у Львові. У Чернігові ідентичні інформаційні листівки з’явилися також.

 

Поки чернігівці активно обговорювали у соціальних мережах нові постери на підтримку відомої кандидатки, розміщені на носіях зовнішньої реклами, у місті з’явилися листівки проти Петра Порошенка. Матеріали розміщені в місцях, що не є спеціально відведеними для агітації, а також не містять вихідних даних про замовника та тираж.

Громадський активіст Олексій Француз запевняє, що запеленгував такі матеріали на вулиці Орловській, Руднєва, Брестській, що відноситься до мікрорайону Масани. Довготерміновий спостерігач мережі також виявив знахідку у центрі міста.

Нагадаємо, відповідно до ч.3 ст.59 Закону України «Про вибори Президента України», друковані матеріали передвиборxої агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

55

Ольга Різенко,
прес-секретар
виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
093 790 90 94
За коментарями звертайтеся:
Євген Романенко,
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
068 386 60 54

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.