Напередодні візиту Петра Порошенка до Львова у місті з’явилися листівки з чорним піаром проти кандидата.

 

Завтра, 22 травня, у рамках передвиборчого туру до Львова планує навідатися кандидат на пост Президента України Петро Порошенко. Ще з понеділка у місті активізували свою діяльність агітатори, які роздавали листівки про час зустрічі з кандидатом у центрі міста, календарі та іншу агіт-продукцію.

Проте, вже сьогодні зранку спостерігачі ОПОРИ зафіксували по місту розклеєні листівки із чорним піаром проти Порошенка. Матеріали не містять вихідних даних про замовника чи тираж. Відповідно до ч.3 ст.59 Закону України «Про вибори Президента України», друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

Автори листівки пропонують виборцям ознайомитися з п’ятьма фактами про Порошенка. Зокрема, йдеться про роботу кандидата на посаді міністра економіки в уряді Азарова, його стосунок до створення Партії регіонів та фінансові статки.

Такі ж агітаційні матеріали зафіксовано у Чернівецькій, Рівненській, Житомирській, Волинській областях.

kloid

Детальніше:
Ірина Швець,
прес-секретар кампанії спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Львівській області
032 254 61 63

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.