Думку про те, що вибори в Сумській області пройшли спокійно та без значних порушень, прокурор Сумщини Руслан Білоконь висловив на прес-конференції 12 листопада

Він зазначив, що за весь виборчий період до обласної прокуратури надійшло 38 скарг. Найчастіше до прокуратури зверталися кандидати в народні депутати по мажоритарних округах. Цікаво, що в основному кандидати скаржилися на псування зовнішньої агітації та розповсюдження проти них чорного піару.

Зверталися учасники виборчого процесу і до сумського окружного адміністративного суду. Всього сюди надійшло 16 скарг. Цікаво, що 15 із них стосувалися правомірності чи не правомірності передвиборчої агітації, а 1 скарга була щодо проведення жеребкування в окружній виборчій комісії.

Прокурор Сумщини Руслан Білоконь заявив, що повідомлення про факти, які могли вплинути на результати голосування, не надходили: «Можна сказати з упевненістю, що на території Сумської області вибори пройшли з дотриманням принципів законності та правопорядку, системних порушень, що мали ознаки злочину, не було».

Він вважає це заслугою не лише чиновників, правоохоронців, але й спостерігачів та журналістів, які уважно стежили за процесом.

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90;
 
Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.