У Зарічному районі міста Суми, який входить до 158 виборчого округу 2 та 3 вересня невідомі розповсюдили листівки із логотипом руху «ЧЕСНО» та із листом, який начебто адресував кандидат-самовисуванець по округу №158 Олександр Волков своєму опоненту від Партії регіонів Олександру Костенку

У листівці від імені регіонального координатора «ЧЕСНО» Анни Товстухи сказано: «Нещодавно редакція газети «Конотопський Край» одержала лист кандидата в народні депутати Олександра Григоровича Волкова, в якому він звертається до свого колеги-кандидата Олександра Михайловича Костенка. З політичних та етичних міркувань вони не змогли надрукувати його на шпальтах своєї газети, тому він потрапив до нас. Ми, як відомо, аналізуємо та викриваємо всіх кандидатів в депутати та намагаємось не допустити до участі в виборах тих, хто не відповідає громадським критеріям доброчесності… Тому друкуємо цей лист у тому вигляді, як він є. Коментарі, як кажуть, зайві. Цей лист допоможе оцінити рівень сумських кандидатів та методи передвиборчої боротьби на Сумщині».

Сам текст листа, приведеного в листівці, написаний від руки ламаною мовою та із вживанням ненормативної лексики. У ньому йдеться про те, що Олександр Костенко начебто обіцяв цьому кандидату 5 тисяч гривень на новий автомобіль «Нива», але так нічого й не заплатив, натомість, погрожує.

pseudoCHESNO

Анна Товстуха заявила, що рух «ЧЕСНО» не має жодного відношення до цієї листівки та вважає її провокацією:

- Ні я особисто, ні рух «ЧЕСНО», ні згадані газета «Конотопський Край» та підприємство «Папірус» до цієї листівки відношення не маємо. Прикро, що процес починається з такого бруду. Заявляю, що вся поліграфія спершу публікується на сайті руху «ЧЕСНО». Єдина наша поліграфія – листівка про «гарячу» лінію. Наступна – брошура про кандидатів, яка вийде на початку жовтня. Все інше ми вважаємо провокацією.

Нагадаємо, Олександр Григорович Волков працює трактористом у ТОВ "Агрофірма "Козацька" в Конотопському районі. Він зареєструвався кандидатом в народні депутати як самовисуванець по округу №158 (частина Зарічного району міста Сум, Білопільський, Краснопільський, Сумський райони) 16 серпня та є тезкою іншого кандидата по цьому ж округу Олександра Михайловича Волкова (самовисуванець, член партії ВО «Батьківщина») http://oporaua.org/news/2022-sumshchyna-cvk-zarejestruvala-shche-odnogo-ldvijnykar.

Це вже другий випадок застосування брудних технологій саме на окрузі №158 http://oporaua.org/news/1973-sumshchyna-vzhe-na-starti-peregoniv-okrug-158-zaslugovuje-na-zvannja-najskandalnishogo із посиланням на громадянські рухи. Минулого тижня розповсюджувалася листівка начебто від руху «Відсіч» http://oporaua.org/news/2187-sumy-chornyj-piar-namagalysja-zamaskuvaty-pid-lystivku-ruhu-lvidsichr.

 

За коментарями звертайтесь: 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
тел.: +380 66 305 51 90;

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.