Зранку 29 серпня в Сумах невідомі розповсюдили листівку під назвою «Чому не треба голосувати за В. Токаря?!». Листівки вкидали до поштових скриньок жителів Зарічного району міста Суми та залишали в людних місцях. Кольорова листівка формату А4 надрукована на білому папері без вихідних даних.

Суми

Розміщене фото кандидата самовисуванця по округу №158 Володимира Токаря на написи «ТУШКА», «ЗРАДНИК», «САМОЗВАНЕЦЬ». Нижче – «Перелік останніх зрад Володимира Токаря», а ще нижче твердження: «Голосуючи за Токаря – ти голосуєш за тушку!», «Голосуючи за Токаря – ти голосуєш за зраду!», «Голосуючи за Токаря – ти голосуєш за Партію регіонів!».

Цікаво, що на листівці є фраза «Довідка. Єдиний кандидат від Об’єднаної опозиції Медуниця О.В. балотується по виборчому округу №157 (центр - місто Суми). Хоча в самій листівці мова йде про кандидата по округу №158 (центр – місто Білопілля. Частина Зарічного району міста Сум, Білопільський, Краснопільський, Сумський райони).

Зліва чорна смуга, на якій гасло «Час дати відсіч» та логотип Громадянського руху «Відсіч», а нижче – значок де схематичний чоловічок викидає логотип Партії регіонів у смітник. Внизу вказані контактні телефони.

Представник Громадянської мережі ОПОРА зателефонував по одному з цих номерів. Виявилося, що вони дійсно належать активістам руху «Відсіч», але про жодні листівки в Сумах вони не знають. Активістка  Громадянського руху «Відсіч» Катерина Чепура заявила, що їх організація не має жодного відношення до цієї листівки та пообіцяла найближчим часом підготувати спростування.

Є вже й реакція Володимира Токаря на цю листівку:

- В цій листівці написана неправда. Тут є хіба що дещиця правди, але в основному – брехня про мене. Це означає, що я заважаю іншим кандидатам, вони мене бояться. Навіть Олега Медуницю сюди засунули, хоча це кандидат по іншому округу! Я реагую на це спокійно і сам ніколи не буду застосовувати брудні технології проти опонентів. Нехай не думають, що люди в нас нічого не розуміють!Медуниця

Олег Медуниця на своїй сторінці в соціальній мережі facebook так відреагував на цю подію (орфографія збережена): «У сусідньому окрузі № 158 партія районів висунула аграрного олігарха... нє дохєрарха Костенко. Штаб цього бабломєтатєля складається із московських і доморощєних піарників. Окрім засипання грошима округу він випускає чернуху проти конкурентів. Спочатку випустили листівку проти Волкова, а тепер проти Токаря. В останній неділікатно натякають на мою причетність до даного опусу. Тепер Костенко отримав у моїй особі палкого контрагітатора. Інформація перевірена і підтверджена довгими язиками доморощєних, які розв’язує алкоголь куплений на щедру зарплату».

Округ №158 заслуговує на звання найскандальнішого на Сумщині: саме тут зафіксовано використання чорного піару, виключення з партії за самовисування, реєстрація «клонів».

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301

Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90;

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.