Станом на 15 березня достроково припинено повноваження 2 428 членів окружних виборчих комісій, що становить майже третину від їхнього первинного складу.  Про це під час прес-конференції в п’ятницю, 15 березня, заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Євгеній Радченко.

«Це означає, що як кандидати у президенти, так і самі члени виборчих комісій, не дуже відповідально підходять до покладених на них обов’язків. Насправді в нас зараз кількість змін є кричущою. У нас змінювали голів 139 разів в 199 територіальних округах, 79 разів були змінені заступники та понад 120 були змінені секретарі.  Це не дає можливості окружним виборчим комісіям належним чином виконувати покладені на них обов’язки», зазначив Радченко.

В той же час, за його словами, до дільничних виборчих комісій включені 445 тисяч 111 осіб.

«Фактично ми маємо півмільйонну армію членів дільничних виборчих комісій. Однак слід сказати, що кількість членів комісій достатньо нерівномірна. Достатньо багато, понад 1,5 тисячі дільниць, утворені з мінімальною кількістю членів ДВК – 9 осіб», – сказав Радченко.

Нагадаємо, що раніше до складу окружних виборчих комісій увійшли 7 355 членів від 43 кандидатів у Президенти. Після скасування реєстрації 5 з них, були внесені відповідні зміни.