Громадянська мережа ОПОРА розпочинає нову рубрику щотижневих онлайн-обговорень «Окуповані». Відтепер щопонеділка о 19:00 експерти ОПОРИ та запрошені гості будуть розповідати, чим живуть мешканці тимчасово окупованих територій України, з якими проблемами вони стикаються і що вигадує росія як держава-окупант для збереження контролю в цих регіонах.

Щотижня аналітики ОПОРИ Олександр Клюжев і Олександр Неберикут будуть говорити про життя людей, оцінювати актуальні рішення держави зі збереження зв'язків з громадянами тимчасово окупованих територій, реалізацію планів деокупації та допомоги внутрішньо переміщеним особам із захоплених росією регіонів.

За даними Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, станом на 12 травня 2022 року до переліку територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), входять 7 областей. Це територіальні громади Дніпропетровської (6 громади), Донецької (66 громад), Запорізької (61 громада), Луганської (37 громад), Миколаївської (21 громад), Харківської (51 громада) та Херсонської (49 громад) областей. Цей перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних та Київської міської військових адміністрацій. Також переглянути актуальну інформацію щодо статусу громад можна за посиланням на цифровій мапі.

Чекаємо на перший ефір у понеділок, 23 травня, о 19:00. Трансляція відбудеться на YouTube-каналі Говорить ОПОРА та нашій Facebook-сторінці.

Запрошена гостя першого ефіру: 

•    Альона Луньова, директорка з адвокації у ZMINA. Центр прав людини.

ОПОРА допоможе тримати у фокусі уваги події на окупованих територіях і не забути про співгромадян, які живуть в умовах окупації.