Основними зауваженнями рівненських ОСББ до комунального підприємства «Санком-Рівне» є завищення об'ємів вивезеного сміття,  вартості послуг і нерегулярний графік роботи сміттєвозів. Про це заявили голови рівненських ОСББ в ході круглого столу, що відбувся 10 вересня. Захід організувала громадянська мережа ОПОРА,  з метою налагодження діалогу між керівниками об’єднань співвласників багатоквартирних будинків і компанією-монополістом із вивезення твердих побутових відходів «Санком-Рівне».

Оксана Нєнахова, керівник ОСББ "Сонячна домівка":

- У нас зріс обсяг вивезення сміття. Я знаю, що є тариф на одну людину або є обсяг вивезеного сміття по договору. Раніше було у нас6 метрівкубічних, а зараз пишуть7,45 метрівкубічних. У мене є 2 контейнери,вивіз становить6 метрівкубічних. Де взялося зайвих1,45 метрівкубічних?

За словами Сергія Пилипаки, юриста ТзОВ "Санком",  до раніше укладених угод із ОСББ на вивезення твердих побутових відходів, додалося ще й великогабаритне й будівельне сміття. Як наслідок - збільшився об’єм і тариф.

Нарікали керівники ОСББ і на те, що сміттєзбиральні машини вивозять непотріб не у визначений час, а тоді, коли їм заманеться.

Іван Фатич, голова ОСББ "Дружба":

- Чому мені треба, щоб машина приїздила в один і той самий час? Приходить прибиральниця, а вона ж не цілий день працює! Та саме вона б прибрала те, що залишилося. Але в нас все одно не виходить, а я хотів би, щоб виходило, ми ж платимо гроші, я підкреслюю.

Та на будь-які закиди голів ОСББ юрист «Санкому» радив усім уважно читати укладені угоди. Мовляв, якщо в угоді вказано час, коли мають забирати сміття, то "Санком" повинен дотримуватися графіку. Якщо ж такий момент не обговорили, тоді жодних претензій бути не може.

Зачепили голови ОСББ і проблему скидання сміття мешканцями приватного сектору в баки багатоповерхівок, адже у них вивіз відходів здійснюється без використання сміттєвих баків. Представники компанії пообіцяли проконтролювати дану ситуацію та вирішити її. Це ж саме стосується й уточнення графіків вивезення сміття.

Зі слів представника ОПОРИ Зураба Кантарії, під час круглого столу присутні обговорили багато важливих питань, які допоможуть налагодити якісну співпрацю між монополістом у галузі вивезення твердих побутових відходів та ОСББ Рівного.

- Це не останній наш круглий стіл, присвячений налагодженню співпраці між ОСББ та монополістами, - каже Зураб Кантарія. - Ми отримали підтвердження, що керівники ОСББ потребують подібних заходів і вони для них досить корисні. На черзі зустріч із ще одним монополістом - ПАТ Рівнегазом.

 

Детальніше:
Прес-центр ОПОРИ у Рівненській області
0362 43-07-18