24 квітня президент США Джо Байден підписав схвалений конгресом пакет законодавства про виділення Україні майже 61 мільярда доларів військової та економічної допомоги. Ще раніше Єврокомісія схвалила Ukraine Facility план, розроблений українським урядом. Поквартальне виконання реформ, закріплених у плані дозволить отримати від ЄС у 2024-2027 роках 50 мільярдів євро. Попри це Україні слід активно нарощувати власну спроможність, оскільки партнерський ресурс скінченний.

Гостем цього випуску «Сили вибору» став Володимир Ланда, старший економіст Центру економічної стратегії. Перед роботою в Центрі він як заступник головного редактора Forbes Україна відповідав за рейтинги українського бізнесу.

Ольга Айвазовська поговорила із Володимиром Ландою про те, чи вистачить Україні грошей, щоб пройти 2024 рік, що робить держава для підтримки вітчизняного бізнесу та чи вдалося позбутися впливу російського бізнесу. Також в розмові підняли важливу тему людського капіталу і що може зробити держава для повернення своїх громадян з-за кордону та інтеграції в суспільство тих, хто найбільше постраждав від війни.

«Сила вибору» – проєкт Громадянської мережі ОПОРА, який має на меті акцентувати важливість відповідального та усвідомленого вибору для сталого розвитку України та українського суспільства.