24 серпня в місті Кролевець після церемонії покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку виник конфлікт між кандидатом в народні депутати по округу №159 (центр - місто Глухів, Глухівський, Путивльський, Середино-Будський, Ямпільський райони, частини Кролевецького, Конотопського та Шосткінського районів) від партії ВО "Свобода" Артемом Семеніхіним та Олександром Наумовим, керівником Кролевецького районного виборчого штабу Партії регіонів та приймальні народного депутата, також кандидата по цьому округу від Партії регіонів, Андрія Деркача

Як повідомив активіст Громадянської мережі ОПОРА, який був присутній на місці події, в ніч з 23 на 24 серпня невідомі облили синьою та жовтою фарбою пам’ятник Леніну. Після закінчення мітингу Артем Семеніхін йшов до своєї машини мимо цього пам’ятника, де стояли люди, серед яких був і Олександр Наумов. Виникла словесна перепалка, представник Партії регіонів почав її першим. Також він підійшов до Семеніхіна та щось йому неголосно сказав. Наш активіст повідомив, що йому вдалося розчути лише фразу «…ти звідси ніг не винесеш і зараз тобі буде…»

Відбулася невелика штовханина, після чого кандидат в народні депутати поїхав в міліцію, щоб заявити про погрози. Наразі він вже написав заяву про погрози фізичної розправи.

Громадянська мережа ОПОРА взяла коментарі у обох учасників конфлікту.

Артем Семеніхін: Це бєспрєдєл Партії регіонів. Ці люди сходять з розуму! Щоб в громадському місці при свідках вчинити напад, погрожувати випустити кишки та нанести кілька ударів кандидату в народні депутати треба бути хворою людиною! Тим більше, що це зробив керівник їхнього штабу та помічник мого опонента! Це ще раз доводить, що представники Партії регіонів впевнені в своїй безкарності.

Олександр Наумов: Вночі хтось облив фарбою пам’ятник Леніну, я прийшов до штабу й бачу – миють пам’ятник. Я туди підійшов. Де ж тут взялися «свободівці» з прапорами. Ну я й зауважив «злочинців завжди тягне на місце злочину». Відбулася перепалка, а ніякої штовханини не було. Якби було менше народу – штовханина була б. А він – провокатор. Відразу кричить: «дивіться, кандидата в народні депутати ображають!». Я зауважив «за такі дії – морди б’ють» і на вухо йому декілька слів сказав. Нічого я йому не погрожував!

 

За коментарями звертайтесь:
Оксана Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 067 14 20 301
 
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.