3 серпня 2012 р. Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатів у народні депутати України з однаковими прізвищами.

Так, по 108 виборчому округу зареєстрований Мошенський Валерій Захарович, 1949 р. народження,  підприємець та кандидат в депутати Верховної Ради України, якого виборці Красного Луча та Перевальского району Луганщини знають по зовнішній рекламі, яку було розміщено на території округу протягом останніх місяців.

ЦВК також зареєструвала Мошенського Валерія Вікторовича. 1986 р. народження, який  живе в м. Київ та працює на комунальному підприємстві «Київський Водний стадіон».

Цією ж Постановою ЦВК №148 зареєструвала Тернікова Юрія Миколайовича, 1989 р. народження, який проживає в м. Донецьк та який як і його конкурент по виборчому округу працює на комунальному підприємстві «Київський Водний стадіон». Цікавим фактом є те, що ця особа є двійником висуванця від Партії регіонів по 108 виборчому округу Тернікова Юрія Миколайовича.

Кандидати з однаковими прізвищами зареєстровані і по 104 виборчому округу. Зокрема, це відомий в 104 окрузі позапартійний політик Струк Володимир Олексійович та його брат Струк Микола Олексійович.

Як повідомив представникам ОПОРИ Володимир Струк: «Ми свідомо пішли на цей крок та зареєструвались з братом на одному окрузі, побоюючись того, що проти одного з нас можуть бути різні провокації. Серед ймовірних подій, які можуть статися – це зняття з реєстрації кандидата в ході передвиборчої кампанії чи навіть фізична розправа. Всі знають про незаконний судовий обвинувачувальний вирок проти мене у липні 2012 р, погрози мені та моїй родині, замах на моє життя, тощо... Саме тому, це стратегія нашої команди щоб протистояти будь-яким намаганням наших конкурентів нечесними методами конкурувати за мандат народного депутата України.».     

Громадянська мережа ОПОРА буде і далі відслідковувати реєстрацію та політичну активність кандидатів-двійників по мажоритарних округах Луганщини.

 
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти