17 липня 2012 р. Артемівський районний суд м. Луганськ виніс вирок по справі щодо нецільового використання бюджетних коштів селищним  головою села Ювілейний та можливим кандидатом в народні депутати України по ВО №104  Володимиром Струком. Суд визнав винним Володимира Струка та засудив до одного року обмеження волі умовно за нецільове використання бюджетних коштів.

Артемівський районний суд Луганська з середини червня розглядав кримінальну справу за ч. 1 ст. 210 Кримінального кодексу (порушення бюджетної дисципліни), порушену щодо Володимира Струка. Позивачем виступає фінансове управління Луганської міської ради.

Справу було порушено у зв'язку з тим, що у 2010 році В. Струк підписав колегіальне рішення сесії селищної ради Ювілейного (віднесено до підпорядкування м. Луганськ), згідно з яким, залишки з перевиконаного бюджетного плану 2009 року, а саме 537 000 грн, не були перераховані до бюджету Луганська і залишилися в бюджеті селища.

Як повідомив громадським спостерігачам ОПОРА Володимир Струк: «Ця справа є розправою зі мною як з кандидатом в народні депутати України. Усі обвинувачення проти мене і рішення Артемівського районного  суду Луганська є комічними. Ми будемо оскаржувати це рішення і доб’ємося справедливості» Також Струк вважає, що Партія регіонів його «продала і зрадила», тому він піде на вибори самовисуванцем.

Нагадаємо, 9 липня 2012 р. в Луганську відбувся мітинг проти «тиску з боку правоохоронних  органів» на можливого кандидата в нардепи за округом №104 Володимира Струка, в якому взяло участь 500 мешканців Луганська.

За коментаиями звертайтесь
Максим Данильченко, координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА в Луганській області
099 064 96 54

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотерміновго спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти