Кандидат в народні депутати в 211 виборчому окрузі Ігор Лисов ремонтує дитячі майданчики у своєму виборчому окрузі за кошти власного благодійного фонду, що можна трактувати як непрямий підкуп виборців.

За участю кандидата від Партії регіонів Ігоря Лисова проводиться ремонт дитячих майданчиків у його окрузі. На вихідних спостерігач ОПОРи зафіксувала ремонтні роботи одразу в декількох дворах мікрорайону Теремки-2.

Вранці 13 жовтня поблизу будинку по вул. Лятошинського, 8 працювали люди в кепках та футболках із надписом «Благодійний фонд Ігоря Лисова Рідне місто моє».

В іншому дворі (Лятошинського, 26а) робітники працювали без розпізнавальних ознак.

За інформацією спостерігача ОПОРи, ще наприкінці вересня під час зустрічей з Ігорем Лисовим виборці зверталися до нього з проханням впорядкувати дитячі майданчики, зокрема ті, що ремонтуються зараз.

Водночас, відповідно до частини 13 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: «забороняється проводити передвиборчу агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей». Такі дії вважаються непрямим підкупом виборців.

Київ

Київ

Київ

Київ

Київ