Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль звернувся до МВС, СБУ та прокуратури області із повідомленням, про підготовку підкупу голосів. Також він передав правоохоронцям список осіб – жителів Великоберезнянського району Закарпаття, які можуть бути причетними до організації підкупу, – повідомляє офіційний сайт Закарпатської ОДА.

“На мою адресу й далі надходять звернення громадян про те, що в області під час майбутньої виборчої кампанії готується масова скупка голосів, – йдеться у заяві Москаля. – Виборцям роздаватимуть гроші (від 500 гривень і більше) з тим, щоб вони голосували за кандидатів від партії “Єдиний центр”. Направляю вам список осіб, мешканців Великоберезнянського району, котрі, за повідомленням авторів звернення, займалися підкупом виборців на минулих виборах і будуть займатися цим під час теперішньої кампанії».

Журналіст «Точки ОПОРИ» зателефонував до секретаріату Закарпатської обласної організації Єдиного Центру. Однак там сказали, що нікого із керівництва осередку немає на місці, хто б міг прокоментувати заяву Геннадія Москаля. Їх мобільні телефони не надали.   

Водночас на офіційному веб-сайті Закарпатського осередку Єдиного Центру розміщена заява партійців від 07 вересня, в якій йдеться про «брудну кампанію з дискредитації «Єдиного Центру».

Щодо обвинувачень у підкупі, у заяві говориться: ««Єдиний Центр» відповідально заявляє, що закиди влади про нібито підкуп виборців – це ніщо інше, ніж спроба надавити на авторитетних та впливових членів нашої партії, які відмовилися співпрацювати з владою. Окрім того, є підстави вважати, що проведення щодо членів «Єдиного Центру» негласних слідчих дій, про які заявляють представники влади, будуть використані для незаконного прослуховування виборчих штабів та кандидатів в депутати».

Як повідомляла ОПОРА, 07 вересня голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив правоохоронців про людей, що можуть бути причетними до організації підкупу голосів виборців у Виноградівському районі області.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує: згідно із статтею 160 Кримінального Кодексу України, за підкуп виборців передбачається кримінальна відповідальність.

 

 

За коментарями звертайтеся:
Феськов Володимир
координатор ОПОРИ у Закарпатській області
+38 066 317 36 13
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.