Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль повідомив правоохоронцям про 32 особи, які нібито займаються купівлею голосів на користь партії «Єдиний Центр» у Виноградівському районі Закарпатської області. Про це повідомляє офіційний сайт Закарпатської ОДА.

«На адресу Закарпатської облдержадміністрації надходять  звернення громадян про те, що в області під час виборчих кампаній протягом тривалого часу відбувається скупка голосів. Виборцям масово роздають гроші з тим, щоб вони голосували за кандидатів від партії «Єдиний центр». Направляю вам список осіб, мешканців Виноградівського району (всього 32 особи), котрі, за повідомленням авторів звернення, займаються підкупом виборців, чим скоюють злочин», – йдеться у звернення, яке цитується на сайті ОДА.

0 7 09 zakarpettia

У коментарі ОПОРІ голова Виноградівського осередку Єдиного Центру Олег Любімов зазначив, що 32 людини – це активісти партії, у тому числі й місцеві депутати, які ніколи скупкою голосів не займалися.

Олег Любімов на своїй сторінці у «Фейсбук» навів гіперпосилання на веб-ресурс, де розміщені імена осіб, на яких була подана скарга про підкуп у 2012 році від тодішнього кандидата до Верховної Ради України від Партії регіонів Івана Бушка.

0 7 09 zakarpettia 2

Зі слів Олега Любімова, тоді інформація не підтвердилася і зараз імена цих самих людей знову фігурують. «Це люди, які мають авторитет і які активно протягом останніх десяти років працювали на виборах. Їх просто бояться! – зазначив Любімов. З його слів, проти команди партії таким чином ведуть боротьбу.

Засновником та лідером партії Єдиний Центр є народний депутат України від виборчого округу №69 (центр – м. Мукачево Закарпатської області) Віктор Балога. Партія Єдиний Центр представлена депутатами у місцевих радах Закарпаття, у тому числі й в Закарпатській обласній раді.

 

 

За коментарями звертайтеся:
Феськов Володимир
координатор ОПОРИ у Закарпатській області
+38 066 317 36 13
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.