Зокрема, у с. Кортеліси Ратнівського району (ВО №21) голосування досі не почалося через відсутність печатки.

Нагадаємо, що в ДВК №070760, яка знаходиться в с. Кортеліси, 13 травня зникла печатка. Під час прибирання та облаштування приміщення для роботи комісії печатка знаходилась у пакеті, оскільки належних умов для її зберігання на той момент не було. Згодом голова ДВК виявив, що печатка зникла. Про цей факт повідомили правоохоронним органам та окружній виборчій комісії.

За інформацією наданою ОВК №21, печатка уже виготовлена та транспортується до дільничної виборчої комісії. Процес голосування на цій дільниці не може початися без проштампованих бюлетенів.

У Нововолинську спостерігача ОПОРИ не пустили на виборчу дільницю

У Нововолинську (ВО №19) 25 травня 07:15 спостерігача ОПОРИ не пустили на територію ДВК №070110 Члени ДВК пояснили спостерігачу, що не можна перервати засідання, і попросили прийти о 8:00, коли безпосередньо почнеться процес голосування.

У Горохові члени ДВК порушують виборчу процедуру

Члени дільничної виборчої комісії №070071 в м. Горохів (ВО №20) почали складати витяг списку виборців під час ранкового засідання в день голосування, хоча повинні були заповнити його 24 травня.

Як пояснили представники ДВК, напередодні витяги були розміщено разом з бюлетенями в сейфі. Оскільки сейф був опломбований, і його можна було відкрити тільки в день голосування, члени ДВК змушені були складати витяг списку виборців 25 травня.

У Горохові ранкові засідання ДВК переривають священики

Ранкові засідання дільничних виборчих комісій у м. Горохів (ВО №20) перериваються через священників. Зокрема, вони відвідують ДВК та благословляють людей на спокійні та законні вибори.

У Ковелі голова ДВК не дозволила проголосувати виборцю з «відкріпним посвідченням»

На виборчій дільниці 071005, що розташована у місті Ковелі (ВО №21), голова ДВК не дозволила виборцю проголосувати із відкріпним посвідченням. Як стало відомо спостерігачу ОПОРИ, голова поставила під сумнів справжність відкріпного посвідчення виборця, також не перевірила, чи наявний він у списку і не дала проголосувати громадянину. Виборець пішов скаржитися до ОВК.

 

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
За коментарями звертайтеся до:
Михайло Шелеп
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86, [email protected]

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.