22 травня кандидат на пост Президента України Петро Порошенко провів у Львові. Спочатку була організована прес-конференція для місцевих журналістів, пізніше відвідини храму Покрови Пресвятої Богородиці, а також зустріч зі студентами львівських вузів.

porosh lviv05

Як повідомив сам кандидат, Львів є заключним містом у його передвиборчому турне Україною. Можливо тому, зустріч із місцевими жителями, які розпочалася близько 19 год., виглядала дещо пафосною: із живим коридором, який влаштували вихованці військового ліцею та живим виконанням гімну військовими.

Передвиборчу агітацію за Петра Порошенка розпочали його соратники – Юрій Луценко та Віталій Кличко. Останній, зокрема, нагадав про народну приказку про двох українців і трьох гетьманів та підкреслив  важливість спільних дій вже зараз.

Свій виступ кандидат на пост Президента розпочав з того, що перемога на Майдані була б не можливою без Галичини. Підкреслив, що 20 лютого народилася нова держава, однак миру у ній досі немає. За його словами, армія перебуває у жалюгідному стані, солдати строкової служби отримували по 600 грн. за місяць, досі ризикуючи життям без необхідної амуніції та спорядження. Саме тому кандидат надав відповідну техніку, покращив матеріальні умови. Окрім того пообіцяв, що як тільки стане головнокомандуючим, то воювати будуть добровольці, а не солдати строкової служби, їхнє життя страхуватиметься на 1 млн. гривень, а оплата праці дорівнюватиме 1000 грн. за день.

Окрім того, Порошенко пояснив, що значить «Жити по новому» - це жити безпечно, не брехати, бути заможним, чесно декларувати свої доходи. Не обійшлося і без натяків на нечесне декларування доходів його конкуренткою  Юлією Тимошенко – хоча ім’я  її так і не пролунало. Зокрема, Петро Порошенко апелював до задекларованої двокімнатної квартири, та порожньої комори, «де миша повісилася», в той час як суперниця літає чартерними рейсами, витрачає сотні тисяч на дорогу рекламу на телебаченні, натякаючи, що витрати покриваються за кошт північного сусіда та оборудок від газових угод.

Щодо питання мови, то кандидат наполягає, що українська має бути єдиною державною, а у своїх місцевих громадах люди самі мають вирішувати як їх розмовляти.

Наскрізною лінією у виступах стала теза про необхідність перемоги у першому турі, адже наявність другого призведе до додаткових фінансових витрат, затягування військово-політичного конфлікту, потім Верховна Рада піде у відпустку, а суперник, що кілька місяців судитиметься за фальшування виборів. Тому за таких умов нового Президента Україна отримає у листопаді. Щоб не допустити цього, треба зробити все необхідне, щоб доля країни вирішилася вже 25 травня.

Для детальнішої інформації:

032 254 61 63 – офіс Громадянської мережі ОПОРА у Львові
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів