20 травня у Кіровограді, у кількох спальних мікрорайонах міста поширювали агітаційний матеріал без вихідних даних про одного з кандидатів у Президенти. Наклейку «5 фактів про Петра Порошенка» з агітацією проти кандидата розміщували у невідповідних місцях (на електроопорах та під’їздах будинків), а сама агітпродукція не містила вихідних даних, що є порушенням виборчого законодавства. Як повідомили спостерігачу ОПОРИ в ЦГЗ УМВС Кіровоградської області, одного з розповсюджувачів доправили до відділку представники правоохоронних органів.

Керівник обласного штабу П. Порошенка Костянтин Яриніч в коментарі ОПОРІ розповів, що дану листівку оцінюють як «чорний піар». Штабом знято та опубліковано відео розмови з затриманим.

Порушником благоустрою міста та Закону України «Про вибори Президента», виявився кіровоградець, який, за його ж словами, отримав листівки через пошту. А інформацію про таку роботу знайшов через соціальну мережу «ВКонтакті», та наголосив, що за кожен район, де мав роздавати листівки, він повинен був отримати винагороду у 200 грн. Нагадаємо, що поширення агітаційних матеріалів без вихідних даних та порушення встановленого порядку їх розміщення передбачає адміністративну відповідальність за частиною другою статті 212-13 та частиною першою статті 212-14 КУпАП. 

За кілька днів до цього керівник обласного штабу П. Порошенка на прес-конференції повідомив, що проти кандидата готується провокація з використанням чорного піару.

antiahit poroshenko kirovohrad

За коментарями звертайтесь:

Патруль Євгеній
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА в Кіровоградській обл.
+38 099 426 31 18, http://oporakr.org/
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.