17 травня 2014 року сепаратисти застосовували фізичну силу до членів ДВК.

Про даний інцидент повідомив Рибалкін Дмитро, заступник голови комісії ОВК №114. «17 травня у нас було 2 інциденти з двома членами ДВК у Станично-Луганському районі. О першій половині дня один з сепаратистів побив члена ДВК №440536 (с-ще Степове, Станично-Луганський район), коли той розносив запрошення виборцям селища Степове. А десь у обід один з сепаратистів напав з ножем на голову ДВК №440555 (с. Верхньобогданівка, Станично-Луганський район) і погрожував її життю. Обидва члени ДВК подали заяву до міліції, але МВС не має можливості від реагувати у зв’язку з тим, що фактично весь склад працівників переведений до м. Старобільськ. І це ще при тому, що людина, яка напала на голову ДВК з ножем пішла скаржитись до міліції, що саме до нього голова ДВК застосовувала фізичну силу», – розповідає Дмитро Рибалкін.

Крім того Дмитро Рибалкін розповів про факт відкликання зі складу ДВК членів від кандидата Петра Симоненко. «На нашому 114 виборчому окрузі у Біловодському, Марківському і Міловському районах сьогодні їздила довірена особа від Петра Симоненка - Софія Федорова. Вона закликала усіх, хто входить до складу ДВК зазначених районів від Симоненка, кидати роботу і виходити з виборчих комісій. Це пов’язано з тим, що Петро Симоненко знявся з виборів Президента,» – розповідає Дмитро Рибалкін. Нагадуємо, згідно з чинним законодавством,  кандидати в Президенти мали право зняти свою кандидатуру з балотування до 1 травня включно, подавши відповідне звернення до Центральної виборчої комісії. Всі інші заяви і звернення, зроблені пізніше, не мають ніяких правових наслідків, а кандидат залишається у виборчому бюлетені і за нього можна буде проголосувати.

Довідково:                                                                                                                                                      

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.