У Чернівецькій області УМВС в Чернівецькій області, місцеве представництво Громадянської мережі ОПОРА та обласний осередок Комітету виборців України об’єднали зусилля заради забезпечення прозорості та чесності виборчого процесу.

На спільній прес-конференціїна тему «Вибори 2014. Під пильним наглядом правоохоронців та спостерігачів», яка відбулась 19 травня в Чернівцях, було оприлюднено листівку, яку розроблено ОПОРою та КВУ і котру дільничні інспектори міліції нададуть виборцям в усіх куточках Чернівецької області.

В листівці йдеться про основні порушення, які відбуваються під час виборів (використання адміністративного ресурсу та підкуп виборців), а також алгоритм дій у випадку провокацій чи інших подій на дільницях під час виборів. На листівці також вказані телефони гарячих ліній УМВС (0372 59 15 43) та ОПОРИ 099 010 65 51.

"Ми просимо людей звертатись за вказаними номерами телефонів і пояснюємо людям, які порушення є", - наголосив керівник виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Чернівецькій області Назар Тимощук.  

На прес-конференції журналісти дізнались також про роботу правоохоронних органів та спостерігачів під час виборів. Керівництво УМВС в Чернівецькій області наголосили, що інформація про порушення буде перевірятись, а у випадку кримінальних правопорушень, будуть прийняті відповідні міри.

Назар Тимощук також розповів про те, що в день виборів Громадянська мережа ОПОРА буде проводити паралельний підрахунок голосів, який буде репрезентативний в межах України і вже зранку 26 травня можна буде отримати результати.

 kcod

oopppj

Детальніше:
Надія (ВІРНА) Бабинська, тел.: +380502104847, virna(at)opora.org.ua
Назар Тимощук, координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області, тел.: +38063 628 67 71, n.tymoshchuk(at)opora.org.ua

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.