Робота Херсонської міської ТВК просувається важко від самого початку виборчого процесу. Спочатку були складнощі з прийняттям бюджету по виборам міського голови, потім – протиріччя щодо визначення підприємства, яке буде друкувати бюлетені. А зараз комісія не може працювати, бо новопризначений голова ТВК Хутковський К.В. (за квотою Народної партії) не може отримати печатку та документацію від колишньої голови – Поляренко І.В.

До 12 травня Херсонську міську ТВК (з 2010 року) очолювала І.В. Поляренко, до  роботи якої у минулій виборчій кампанії було багато нарікань з боку офіційних спостерігачів та експертів.  Чотири дні тому ЦВК прийняла рішення щодо заміни пані Поляренко, замість неї був призначений Хутковський К.В. Починаючи з 13 травня, новопризначений голова ТВК, за його словами, намагається отримати печатку та документацію від своєї попередниці, але Інна Володимирівна всіляко уникає передачі.

Сама Поляренко, пояснює ситуацію тим, що новий голова відсутній, коли вона приходить до ТВК. Хутковський, в свою чергу, це спростовує, і навпаки говорить, що процес затягує сама Поляренко.

15 травня ТВК зібралась на засідання, де була розглянута проблемна ситуація. У результаті постановили створити робочу групу по передачі документів і печатки, викликати Поляренко, і присутності членів ТВК здійснити передачу. Пані Поляренко наполягає на тому, що вона все зробила, щоб передати документи, але їй не йшли на зустріч.

Наші спостерігачі отримали коментарі:

Новопризначений голова Херсонської міської ТВК Хутковський К.В.:

Член ТВК Кашкарова Н.С.: 

Колишній голова Херсонської міської ТВК Поляренко І.В.:

 Якщо комісія терміново не запрацює, то будуть зірвані строки по плану заходів ЦВК щодо підготовки і проведення виборів міського голови 25 травня 2014 р., яких очікувало місто ще з 2010 року. Через вищезазначені організаційні складнощі і непорозуміння у роботі Херсонської ТВК ситуація з проведенням виборів міського голови Херсона залишається складною.

Детальніше:
прес-служба Громадської мережі ОПОРА по Херсонській області, [email protected] 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.