Команда обласного штабу кандидатки в Президенти Юлії Тимошенко в Чернігівській області, вирішила дещо «насолити» заходу за участі Петра Порошенка. Так, на днях на адміністративній будівлі поряд із встановленою 16 травня для виступу кандидата Петра Порошенка сценою з’явився банер із надписом «Разом за Юлю».

Як повідомляла Громадянська мережа ОПОРА, упродовж останнього тижня агітаційна активність обласної команди Петра Порошенка була змобілізована на приїзд кандидата на Чернігівщину. Штабісти головної опонентки на посаду Президента України, вочевидь, також готувалися до цього заходу. Так, на днях банер «Разом за Юлю» з’явився на колонах Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка. Цей агітаційний матеріал виднівся на фоні сцени, змонтованої для виступу Петра Порошенка.

chernihiv tymoshenko1

(Фото Оксани Стельмах)

На питання спостерігача Громадянської мережі ОПОРА до Олександра Шевченка, представника штабу Тимошенко, про ознаки порушення виборчого законодавства (ч.21 ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України») фактом встановлення банера з надписом «Разом за Юлю» , була отримана обіцянка щодо його усунення. Йдеться про те, що законом «забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності». З іншого боку, банер не містить прямої згадки прізвища кандидатки чи символіки партії «Батьківщина», хоча його розміщення сам поряд зі сценою, де було заплановано виступ П. Порошенка, є досить однозначним натяком.

Мережа ОПОРА намагалася взяти коментар стосовно інциденту у Сергія Линника, генерального директора музично-драматичного театру, проте останнього не була на місці роботи. За словами його співробітників, «за сьогодні директора замучили цим питанням».

Попри все, ще до виступу Петра Порошенка відчайдушні «патріоти України», які представитися не захотіли, завісили ім’я відомої кандидатки прапорами України.

chernihiv tymoshenko5

Ольга Різенко
прес-секретар
виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
093 790 90 94
 
За коментарями звертайтеся:
Євген Романенко,
виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
068 386 60 54
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.