Уже завтра Чернігівщину відвідає кандидат у Президенти України Петро Порошенко. Робота з підготовки до візиту штабістів Чернігівщини досить відчутна та на перший погляд досить звична. Однак довготерміновим спостерігачам мережі ОПОРА вдалося зафіксувати декілька нетипових для цього формату роботи практик.

По-перше, це робота агітаторів у наметах. Агітаційна продукція на користь пана Порошенка з намета охочим мешканцям просто так не віддається. Спостерігач мережі отримав укомплектований агітаційними матеріалами та ручкою пакет лише після того, як залишив особисті дані та підпис, що засвідчує підтримку перших кроків Порошенка на пості Президента України.

chernihiv poroshenko1

По-друге, це інформаційний супровід. Інформування про приїзд кандидата проходить у звичному форматі. Зокрема, анонс заходу був зафіксований у м. Ніжин (виборчий округ № 211).

chernihiv poroshenko2

Разом з тим, за даними ОПОРИ, агітатори працюють «під олівець». Так, через соціальні мережі та особисті зв’язки активісти обласного штабу уточнюють такі моменти: чи відвідує людина захід та чи можна занести її в базу, як потенційного учасника заходу.

chernihiv poroshenko3

Ольга Різенко
прес-секретар
виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
093 790 90 94
 
За коментарями звертайтеся:
Євген Романенко
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
068 386 60 54
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.