15 травня представники Громадянської мережі ОПОРА у Тернопільській області спільно із обласним осередком Комітету виборців в Україні провели просвітницьку зустріч на тему: «Як виборці можуть підвищити обізнаність про виборчий процес».

На засіданні розглядали питання про виборчі процедури, виборчі права та механізми їх захисту та реалізації. Також говорили про можливості для виборців брати участь у виборчому процесі, включно із участю у ролі члена виборчої комісії або спостерігача. Можливості отримання знань та навичок через систему он-лайн навчання членів виборчих комісій «Виборком», «Вибори в Україні» та через інші ресурси, які представив представник обласного осередку КВУ Павло Левків. Окрім того, представник від ОПОРИ Віталій Дембіцький нагадав що робити виборцям, котрі з тих чи інших причин не можуть проголосувати за місцем реєстрації. Всім присутнім роздали посібники «Система он-лайн навчання членів виборчих комісій «ВИБОРКОМ».

Завантажуйте презентацію із зустрічі: тут.

Фахову юридичну консультацію кожен виборець зможе отримати за номером «гарячої лінії».

(044) 425-21-66,  425-23-01, 425-37-20

+3 8(050) 469-21-64

+3 8(067) 100-48-12

 

Перелік корисних ресурсів для виборця:

Мапа порушень:   http://www.map.oporaua.org ;

Система онлайн-навчання для спостерігачів:   http://www.study.oporaua.org.

Система онлайн-навчання членів виборчих комісій «ВИБОРКОМ»:  http://www.vyborkom.org;

Сайт «Вибори в Україні» (новини, просвіта, аналітика):  http://electioninfo.org.ua;

Сайт «Захисти своє право!» (право захист, безкоштовні консультації):  http://administr-law.org.ua;

 DSC0045
 DSC0046
 DSC0058
 DSC0077
 
Прес-секретар Громадської мережі ОПОРА у Тернопільській області
Маряна Феник
0966761411

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.