13 травня в Миколаєві відбулася презентація просвітницької кампанії Комітету виборців України та Громадянської мережі ОПОРА для виборців на позачергових виборах Президента України, призначених на 25 травня 2014 року.

mykolaiv-1

Понад 50 представників громадських організацій та ЗМІ, неформальних об’єднань, громадських активістів та активних виборців дізналися про можливості для підвищення обізнаності щодо їх виборчих прав, виборчих процедур, механізмів реалізації та захисту виборчих прав, а також механізмів та можливостей для виборців брати участь у виборчому процесі.

Особлива увага була приділена навчальним вебінарам для виборців, консультаціям за допомогою «гарячої лінії» Комітету виборців України, а також з матеріалам сайту «Вибори в Україні». Цей ресурс включає в себе не тільки розділ «ВИБОРЦЮ», де міститься важлива інформація, яка допоможе проголосувати на виборах Президента України та місцевих виборах, надає інформацію щодо тимчасової зміни місця голосування, уточнення списків виборців, голосування на дому, процедуру голосування, таємницю голосування тощо, але й розділи «ЧЛЕНАМ КОМІСІЙ» та «Я — СПОСТЕРІГАЧ!», які дають можливість виборцю взяти активну участь у виборчому процесі в якості члена виборчої комісії або спостерігача. Також були презентовані можливості системи онлайн-навчання членів виборчих комісій «ВИБОРКОМ» http://electioninfo.org.ua/.

За словами координатора виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Миколаївській області Олени Кабашної, з появою сайту «Вибори в Україні» зроблено ще один крок до становлення громадянського суспільства, пробудження громадянської відповідальності в кожному громадянинові.

«Тепер є доступний інструмент для навчання, підкреслю - безкоштовного навчання. Штаби партій, виші, громадськість у будь-який зручний час можуть самі вчити майбутніх членів виборчих комісій, спостерігачів. На мій погляд, матеріали цього сайту – це як правила дорожнього руху, але для виборчого процесу, які одночасно не тільки дають корисну інформацію, але й виховують громадянську позицію. А це за нас самих ніхто не зробить: виховати в собі громадян повинні ми самі», - вважає Олена Кабашна.

За коментарями звертайтесь: 
Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785
 
Довідково:
Просвітницька кампанія здійснюється у рамках проекту «Розбудова спроможності в проведенні навчання у виборчому процесі та підвищення обізнаності виборців», що виконується Координатором проектів ОБСЄ в Україні за підтримки Канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку і Міністерства закордонних справ Норвегії.