Зустріч із кандидатом на пост Президента України Анатолієм Гриценком була менш людною, як із його опонентами Юлією Тимошенко, Петром Порошенком та Олегом Тягнибоком, котрі вже відвідували Хмельницький зі своїми передвиборчими виступами. Виступаючи зі сцени, він не без успіху намагався вести живу дискусію, акцентуючи увагу на блоці своєї програми про національну безпеку. Втім, відповідаючи на запитання хмельничан, кандидат довів, що обізнаний з економікою і соціальною сферою життя суспільства та має плани їх поліпшення.

xm-Gryts1

«Нам, українцям, настав час дивитися не на рейтинги, а зазирнути в серце кандидата. Російська агресія розвивається так стрімко, що нинішня владна семибоярщина не встигає реагувати. Уся надія – на майбутнього Президента, - зауважив Анатолій Гриценко.

За його словами, нинішнє вище керівництво держави своєю бездіяльністю здає країну частинами, і бездіяльність декого із вищих керівників підлягає покаранню на тривалі строки увязнення. «Адже олігархи і мільярдери з числа урядовців попереднього складу Кабінету Міністрів продовжують жити на широку ногу за рахунок награбованих у народу велетенських сум, а в Україні не можуть профінансувати життєво необхідних соціальних програм», - підкреслив Анатолій Гриценко і заявив, що іще два роки тому письмово звернувся до правоохоронних органів, вказавши рахунки у зарубіжних банках, на яких зберігають присвоєні кошти олігархи-урядовці й депутати.

«В Україні 715 тисяч чоловік носять форму і зброю. Але в армії, яка покликана захищати народ від зовнішньої агресії, служить тільки чверть посаджених на напівголодне існування офіцерів та бійців», - розповів колишній міністр оборони України. «Решта значно краще оснащені і забезпечені та захищають владу від народу України. І вирішити питання національної безпеки – це означає розвернути цю диспропорцію».

На думку політика, відновлення призову на строкову службу не підвищить рівня обороноздатності армії, тому що для відсічі агресорові у цей момент «потрібні не хлопчаки після школи, а мужики 35-40 років, добре обізнані зі складною зброєю та з життєвим досвідом за плечима». Після того – внаслідок широкої суспільної дискусії можна з нуля будувати нову модель армії. Сам він схиляється до швейцарської моделі армії, де село – взвод, район – батальйон, які за необхідності мобілізуються за принципом пружини.

Крім того, відповідаючи на запитання громадян, Анатолій Гриценко скептично поставився до необхідності об’єднуватися кандидатам довкола однієї кандидатури задля перемоги проукраїнського політика вже в першому турі: «Ми тим зменшимо небезпеку з боку Кремля? А хіба її зараз нема». Високо оцінюючи професіоналізм окремих своїх опонентів, Анатолій Гриценко все ж застеріг від необдумливого голосування за них. «Мільярдери у владі – це неодмінно казнокрадство. В уряді Януковича-Азарова було шість мільярдерів, і ми побачили, до чого це призвело. Такі, як Порошенко, мають працювати у бізнесі і підтримувати таких, як я. І я продовжуватиму боротьбу за посаду Президента України й переможу Порошенка у другому турі», – каже лідер «Громадянської позиції».

У день приїзду Анатолія Гриценка в його агітаційних наметах активізувався збір підписів громадян на підтримку його кандидатури на посаду Президента і головнокомандувача з зазначенням номерів їхніх телефонів і адрес.

xm-Gryts3

 

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.