13 травня о 18.00 у місті Дніпропетровськ на Європейській площі пройшла зустріч кандидата у Президенти України Ольги Богомолець з виборцями. Нагадаємо, що кандидатка вже відвідала Донецьк, Одесу, Харків, Миколаїв, Тернопіль та Коломію.

Свою промову Ольга Богомолець почала з оголошення цілей, які на її думку найбільше необхідні Україні. Кандидатка зазначила, що на сьогоднішній день країна більше всього потребує децентралізації влади, об'єднання всього народу, який повинен будувати єдину і неділиму Україну, нейтральну по відношенню до будь-яких військових об'єднань. Країну, яка буде знаходиться в хороших добросусідських стосунках як з Росією, так і з Європою, але дотримуватися європейського вектора в розвитку держави без корупції і брехні.

Богомолець бачить майбутнє України у аграрній галузі господарства і говорить про те, що не слід засівати поля рапсом, який лише знищує наші родючі землі, слід змінити відношення до нашої держави.

Кандидатка також висловила свою думку щодо виборчого процесу та майбутнього обраного Президента. На думку Богомолець президента слід обирати, грунтуючись на попередньому досвіді, не повторюючи минулих помилок. Колишня влада була олігархічною, і це потрібно змінювати. Майбутній президент має бути моральним камертоном, служити інтересам народу, вибудовувати вектор відтворення і розвитку держави, не забувати про зовнішню політику, оскільки зовнішня безпека завжди відповідає внутрішньому устрою держави і настрою його суспільства. За її словами,  голосувати і вибирати президента потрібно на заклик серця. 

«Коли подавала документи на вибори на пост Президента України, сумнівалася в тому, а чи вистачить мені політичного досвіду, а потім я переконала себе в тому, а у кого з попередників він був -  всім їм не вистачало моральності і чесності». - зазначила кандидатка.

Ольга Богомолець не збирається програвати та відступати.  На питання чим плануєте займатися якщо програєте - впевнено відповіла, що вона не програє, навпаки планує перемогти в першому турі завдяки підтримці народу. Проте все ж в разі програшу Ольга не має намірів зупинятися, воліє продовжувати творити разом з своєю політичною силою, що піде у парламент, втілювати в життя програму 80+ щоб продовжувати тривалість життя. Вона вважає, що політична сила та громадянське суспільство можуть зробити в Україні дуже багато. Якщо президент все ж  є тим моральний камертоном, то він може  змусити цілий оркестр працювати під той камертон який він вважає за потрібне.

Після цього кандидатка озвучила свої основні завдання на посаді Президента. В першу чергу це боротьба з корупцією, адже 40 % коштів вилучаються і не доходять до людей. По-друге, робота системи охорони здоров*я на профілактику і для цього мають бути застосовані новітні технології. Стосовно своєї команда вона зазначає, що велика кількість професіоналів працює в її команді, так розробкою економічних питань займається Лановий, конституційними -  Мусіяк та ін. Вона відчуває, що велика кількість людей підтримує її наміри.

Кандидат у президенти Ольга Богомолець зазначає, що її кандидатська програма відкрита, і будь-які зауваження, коментарі чи доповнення обов*язково будуть розглянуті, адже складно охопити усі аспекти, тому будь-які доповнення та побажання лише вітаються. Також вона відзначила, що чи не щодня вона отримує допрацьовані проекти програми, які постійно доповнюються.

Одним з важливих елементів покращення ситуації в країні має стати налагодження внутрішнього мікроклімату в країні, всі винні мають бути покарані і понести за свої вчинки відповідальність. Поки цього не станеться, поки вони будуть відчувати себе у безпеці в нашій державі  - нічого не зміниться. Для цього в свою чергу необхідно провести реформу судової системи, а влада має бути децентралізована та передана на рівень територіальних громад.

Photo-0450

Photo-0451

 

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльностімережі, спрямована на об’єктивнуоцінкупроцесупідготовки та проведеннявиборів, а також на запобігання порушеннямвиборчогозаконодавства через ефективноорганізованийгромадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігомкампанії у всіхрегіонахкраїни. У день голосування, 25 травня, до них долучатьсяще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.