У рамках візиту в Миколаїв 12 травня кандидат в Президенти Петро Порошенко відвідав блокпост на в’їзді в місто і ТОВ СП «НІБУЛОН», поспілкувався з бійцями Національної гвардії і студентами Миколаївського національного аграрного університету. До останніх запізнився, тому що в 10-поверховому будинку в Миколаєві стався вибух, і місце трагедії Петро Порошенко відвідав особисто. Тому, спілкуючись зі студентами і розповідаючи, що саме він вкладає в поняття «жити по-новому», кандидат у Президенти зосереджувався на безпеці українців. «Безпека сьогодні для нас є першим пріоритетом», - сказав П. Порошенко.

1

На переконання кандидата, «жити по-новому» означає «жити безпечно», тобто «прибрати з вулиць озброєних людей, забезпечити мир і спокій громадян звичайними силами правопорядку», різко підвищити обороноздатність держави (не тільки технічно, але й патріотично). «Сильна держава має навчитися говорити мовою сили, щоб забезпечити мир та спокій», - сказав політик.

Кандидат вважає, що зараз українцям потрібно об’єднатися, щоб протистояти загрозам зриву виборів і розшматування країни у разі непроведення виборів.

«Ніхто з нас цього не хоче, ніхто з нас цього не допустить. Саме тому ми маємо 25 травня спільно, об’єднавшись, бути разом, прийти і проголосувати. Як – ви визначайтеся. Але я впевнений у тому, що історія дає нам унікальний шанс, що в першому турі Україна може мати не тільки Президента, а й Верховного Головнокомандуючого, який здатний захистити країну – на високоефективному рівні провести переговори з Росією, організувавши навколо України дуже потужну міжнародну солідарність. Нам це вдасться, я в це вірю. Нам вдасться вже 26 травня зупинити ракову пухлину корупції, щоб гроші, які зараз надходять від МВФ, не були розкрадені, щоб захистити людей похилого віку, змінивши пенсійну реформу, щоби сьогодні дати абсолютно новий поштовх системі освіти. Це те, що потребує країна, і це все може трапитися, якщо 25 травня буде результат. Якщо ні, ще три тижні на другий тур, ще чотири тижні на судові оскарження результатів, частина з яких буде провокуватися ворогами України для того, щоб дестабілізувати ситуацію, потім ще тиждень на інавгурацію, потім Верховна Рада ще до середини вересня – на канікулах. І весь цей час ми до листопада будемо чекати. Чи може країна це собі дозволити?» - казав Петро Порошенко.  

2

Спілкуючись зі студентами, політик тільки один раз згадав про свого головного конкурента, та й то, не називаючи прізвища, і тільки в порівнянні. «Я фінансую свою виборчу кампанію зі сплачених податків. Всі знають, де Порошенко взяв гроші, що кожна копійчина витрачається з власної декларації. А що роблять опоненти? Вони публікують декларацію, в якій там маленька двокімнатна квартира, в коморі миша повісилася, а далі йдуть багатомільйонні витрати на чартери, білборди, Савіка Шустера чи на інші програми», - сказав Петро Порошенко. 

Також кандидат у Президенти висловився стосовно дострокових парламентських виборів: він однозначно «за», а місцеві вибори необхідні після того, як новий парламент прийме нову Конституцію, яка децентралізує владу, щоб обрані місцеві органи влади відчували всю повноту відповідальності.

3

За коментарями звертайтесь:

Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785

 Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.