Уже вдруге у рамках передвиборчої кампанії до Львова завітав кандидат у Президенти України Анатолій Гриценко. Під час прес-конференції він поспілкувався з журналістами та озвучив свої побоювання щодо приходу крупних бізнесменів на владні посади.

«Суспільство не усвідомило небезпеки крупного бізнесу у крупній владі. Після чого потім виникають дуже крупні проблеми», - розпочав Гриценко. За словами кандидата у Президенти, в уряді Януковича працювало 6 мільярдерів, які обіцяли створити робочі місця, збудувати підприємства. Це завершилося тим, що ця команда вкрала 100 чи більше мільярдів доларів.

«Я не знаю випадку, коли будь-який крупний бізнесмен, отримавши свою посаду, утримався потім від спокуси приплутати свою кишеню з державним бюджетом або не використав свого вплив для просування свого бізнесу на всіх рівнях. Робиться це або відкрито, або приховано – але наслідок завжди один й той самий», - пояснив позицію Гриценко.

Бізнес, в свою чергу, на думку кандидата, повинен робити те, що він вміє робити краще інших – створювати нові робочі місця, впроваджувати новітні технології виробництва, насичувати внутрішній ринок якісними доступними товарами, сплачувати податки тут, в Україні, а не в офшорах. Держава, натомість, повинна створювати для бізнесу умови. Гриценко переконаний, що у владу повинні йти люди, державні менеджери, які не мають приватного інтересу.

«Ці речі я казав в очі Петру Порошенку: бізнес має бути відокремленим від влади», - наголосив Анатолій Гриценко.

Детальніше:

Ірина Швець,

прес-секретар кампанії спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Львівській області

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.