Святкування Дня перемоги 9 травня в Миколаєві було скорочене через загрозу провокацій – на півтори години раніше було перенесене офіційне покладання квітів до меморіалу десанту під командуванням К.Ольшанського, до того ж центр міста був максимально «викреслений» з переліку місць проведення масових заходів.

Напередодні свята 8 травня виконком Миколаївської міськради прийняв рішення №405 «Про забезпечення стабільної суспільно-політичної ситуації та громадського порядку в м. Миколаєві», в якому рекомендовано політичним партіям, організаціям, юридичним і фізичним особам при організації заходів утриматися від використання символіки інших держав і міждержавних утворень.

Штаби кандидатів у Президенти України дослухалися до рекомендацій і зробили свій внесок в забезпечення стабільності в місті, відмовившись від встановлення агітаційних наметів (раніше встановлювалися агітаційні намети кандидатів Юлії Тимошенко, Петра Порошенка, Анатолія Гриценка, Олега Ляшка). Те ж саме зробили й ті кандидати на посаду Миколаївського міського голови, які мали агітаційні намети (кандидат Сергій Ісаков) і інші засоби, які використовувались як намети (автобуси, які оклеєні агітацією за Юрія Антощенка).

За коментарями звертайтесь:
Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.