Окружні виборчі комісії №150 (розташована в місті Миргород), №151 (розташована в місті Глобино) та №152 (розташована в місті Карлівка) знову провели безсонні ночі.  Виконуючи норму закону щодо строків формування дільничних комісій, всім комісіям довелося 6 квітня 2014 року працювати  майже до 24 години.

 

7 квітня 2014 року, зранку, після безсонної ночі засідання по утворенню дільничних комісій, не вдалося додзвонитися ні до кого з керівного складу ОВК у місті Миргород. Через деякий час вдалося зв’язатися з  членом даної комісії Носовою Ніною Василівною, яка повідомила: «Ми з дев’ятої години вже працюємо, готуємо документи, печатки для ДВК, виписуємо посвідчення. Ніхто не відповідає на дзвінки, тому що весь склад комісії зайнятий робото».

Працювала окружна комісія в місті Миргород до 24 години і 1 травня 2014 року, коли спливав термін подання кандидатур до складу ДВК. І не даремно: останнє подання надійшло в останню годину від представників кандидата на пост президента України Олега Ляшка. Досвідчена секретар комісії Кічайкіна Вікторія Володимирівна запевнила, що вся комісія працює зосереджено, і саме це дозволяє вчасно виконувати норми законів про вибори.

А окружна комісія в місті Глобино розпочала роботу також о восьмій годині ранку, після такої ж безсонної ночі, про що повідомила заступник голови ОВК №150 Лихонос  Алла Миколаївна.

Але «перевершив» всіх голова окружної комісії №152 в місті Карлівка Скубак Андрій Володимирович: він до пізньої ночі проводив засідання,  рано вранці знову був на робочому місці, а по обіді, як наслідок перевтоми, потрапив в лікарню. Найбільшою проблемою в даному окрузі було те, що не вистачало значної кількості подань для формування дільничних комісій відповідно до закону.

Нестріляй Вікторія
прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА
у Полтавській області
      
За коментарями звертайтесь:
Хоменков Сергій
координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА в Полтавській області
050-6362680
 
Довідково:                                                                          
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.