Колишній член партії ВО «Батьківщина» та екс-очільник Черкаської обласної ради Володимир Гресь досі є депутатом фракції «Батьківщина» у обласній раді, але при цьому він підтримує у передвиборчій кампанії кандидата на пост Президента України Петра Порошенка (безпартійний, самовисування).

Так, Володимир Гресь є організатором приїзду Петра Порошенка у Черкаську область. Кандидат планує здійснити візит до області найближчим часом. Так це прокоментував Володимир Гресь місцевій газеті «Вечірні Черкаси»: «Як і більшість громадян України на президентських виборах я підтримую Петра Порошенка. Крім того, я вважаю, що він повинен перемогти у першому турі. Він найбільш рейтинговий кандидат. Якщо у цьому питанні демократичні сили не об’єднаються до 25 травня, України може і не бути. За всіма дослідженнями він має підтримку найбільшу серед усіх кандидатів на пост Президента України. І я робитиму все від мене залежне, щоб він набрав якомога більше голосів на виборах на Черкащині».

Нагадаємо, що у квітні Володимир Гресь написав заяву про вихід із партії ВО «Батьківщина» і склав повноваження голови фракції «Батьківщини», при цьому лишився її членом. Свій крок  депутат пояснив тим, що «Батьківщина» стала повноцінною партією влади. Посаду виконуючого обов’язки Президента, прем’єр-міністра та інші ключові пости займають її представники. Також досягнуто звільнення Юлії Тимошенко. Цікавим є те, що за декілька тижнів до цього схожу причину виходу з цієї ж партії зазначив і народний депутат Микола Томенко, який, як і Володимир Гресь, родом із Чорнобаївщини.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.