У Білій Церкві члени окружної виборчої комісії 91 виборчого округу підозрюють, що у сейфі нема печатки. Ключі були у Володимира Фещенка, що мав виконувати функції голови за квотою Наталії Королевської. Остання знялася з виборчих перегонів, але ключі Фещенко так і не повернув.

Як повідомив довготерміновий спостерігач ОПОРИ, станом на момент початку засідання ОВК (а це 5 травня), Фещенко вже п'ятий день не був головою комісії. Але увесь цей час не повертав ключі від сейфу, де зберігалися документи щодо роботи дільничних виборчих комісій і печатка. Сам Володимир Фещенко на засідання з'явився, але без ключів. Хоча мав у цей день їх передати — о 15:00. Він сказав, що залишив ключі вдома — у Києві.  У розмовах із членами комісії чоловік категорично заперечував, що має передати ключі заступнику у випадку, якщо не призначать нового голову. Відверто нервував.

З огляду на дивну поведінку Фещенка, члени комісії наполягли на тому, аби він ще у цей день ключі таки привіз. Ба більше, запропонували викликати міліцію і відкривати сейф у присутності правоохоронців. Але секретар ОВК Костянтин Бугайчук (його на попередньому засіданні вимагали виключити з комісії громадські і політичні активісти) та ще кілька людей виступили проти. Врешті на засіданні вирішили опечатати сейф — щоб у випадку, якщо печатки там нема, її ніхто не підкинув.

Фещенко ключі так і не привіз, хоча був на машині і запевняв, що на дорогу туди й назад йому потрібно не більше трьох годин. Врешті йому дозволили привезти їх о 9:00 наступного дня, а саме приміщення мав цілодобово охороняти “Щит”.

Засідання ОВК таки розпочали — о 18:00. За якийсь час Фещенку подзвонили з ЦВК і повідомили, що він лишається головою, але тепер вже від кандидата у Президенти Кузьміна. Водночас, ситуація з печаткою залишалася на рівні загадки про кота Шредінгера — вона або була, або її не було.

З огляду на такий розвиток подій на засіданні розглянули ситуацію із ДВК (не вистачає 22 людини на 19 дільниць). Далі, замість завершити засідання, просто оголосили перерву. 6 травня мали доукомплектувати ДВК власними силами і таки вирішити ситуацію з ключами.  Коли усі розійшлися і під приміщенням, де працює ОВК, залишилося лише кілька членів, прибув тренер з навчань для окружних виборчих комісій від  ЦВК Юрій Бут.  Він був здивований, що члени комісії вже розійшлися, записав порушення, які були зафіксовані спостерігачем ОПОРИ з першого засідання. 

До слова, приміщення, де відбуваються засідання ОВК, не позначені відповідним чином. Тут немає таблички, натомість є напис “Білоцерківська міська виборча комісія”.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.