Враховуючи поточні події, що відбуваються у Луганській області, існує імовірність зриву роботи окружних виборчих комісій (ОВК).

05 травня 2014 р. Ірина Руденко, голова ОВК № 106 на засіданні ОВК, заявила, що складає повноваження голови ОВК у зв’язку з тим, що  боїться за свою родину і заявила, що їй дзвонили невідомі з погрозами.  

Як повідомляє член комісії Ірина Калініна у ОВК №106, зі слів голови комісії стало відомо, що їй дзвонили так звані представники від так званого «народного губернатора» Михайла Болотова і вимагали надати списки виборців для проведення референдуму щодо надання статусу незалежності так званої Луганської Республіки.

Також 05 травня 2014 року у Лисичанську група проросійських провокаторів  у складі близько 100 осіб намагалась прорватись до будівлі, де розташована ОВК № 110. Але нападу на ОВК не відбулось завдяки своєчасним діям правоохоронців. Як повідомляє голова комісії ОВК Антоніна Мельникова, основною вимогою групи провокаторів є надання їм списків виборців для проведення референдуму щодо створення так званої Луганської Республіки, як окремої територіальної одиниці.

Крім того Антоніна Мельник розповіла, що їй подзвонила з Луганська особа о 14 год 50 хв., яка представилась прес-секретарем Валерія Болотова, так званого «народного губернатора» Луганщини і вимагала надати їм списки виборців,  на що голова комісії відмовила у своїй відповіді.

Нагадаємо, що Олег Царьов, який зняв власну кандидатуру з виборів Президента України, проголосив 5 травня про те, що у Луганській області вибори Президента України не відбуватимуться. Замість цього, на думку політика, 11 травня проходитиме так званий референдум щодо незалежності невизнаної Луганської Республіки.

 
 
Довідково:                                                                                                                                                      
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.