На Луганщині стався черговий підпал виборчого штабу кандидата у Президенти Юлії Тимошенко.

Сергій Самарський, голова Сєверодонецького виборчого штабу розповів спостерігачам ОПОРИ: «05 травня зранку кинули 2 коктейлі Молотова, один з них не розбився. Загорання почалося від одного коктейлю Молотова. Працівники МЧС встигли вчасно затушити пожежу, тому документи та оргтехніка вцілили. Ніхто з працівників виборчого штабу не постраждав. Ми звернулись до правоохоронних органів. Зараз  в соціальних мережах активно розповсюджують погрози працівникам нашого штабу. Ми по цьому факту так само найближчими днями подамо заяву в міліцію. Раніше були погрози мені особисто та членам моєї родини. По цьому факту я вже звертався до правоохоронних органів у квітні, однак розслідування по моєму зверненню так і не принесло результатів.  Враховуючи, що в місті повна анархія, а на Сєверодонецькому міськвиконкомі без захоплення приміщень, з 1 травня вивісили прапор так званої Луганської  Народної Республіки, навряд чи правоохоронні органи будуть розслідувати ці справи об’єктивно. Зараз також є проблема, що люди бояться агітувати та працювати членами ДВК від Ю. Тимошенко, оскільки не впевнені що хтось може гарантувати їх безпеку».

Нагадаємо, раніше вже були напади на штаб Ю. Тимошенко в Луганській області. Третього травня було здійснено напад у м. Стаханів, а 4 травня у м. Свердловськ.

 

Довідково:                                                                                                                                                      

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.