На початку травня на Івано-Франківщині перебували кандидати на посаду Президента України Юлія Тимошенко та Петро Порошенко. Їхні візити збирали багатотисячні натовпи та минули без сенсацій. Проаналізувавши виступи обох кандидатів, ОПОРА з’ясувала, що Юлія Тимошенко агітувала проти Петра Порошенка, як представника олігархії, під час кожної зустрічі з прикарпатцями, а він відповів натяком на нечесну декларацію про доходи Тимошенко.

Під час зустрічей із виборцями Юлія Тимошенко багато говорила про боротьбу з олігархами, зауважуючи, що вона не збирається здаватися перед кандидатом від олігархії. «Позавчора Порошенко дзвонив поговорити про зняття кандидатури», - зізналася Юлія Володимирівна в Івано-Франківську і одразу ж запевнила виборців, що буде робити все, щоб олігархи не прийшли до влади. 

Петро Порошенко на Прикарпатті відкрито не згадував про свого конкурента — Юлію Тимошенко. Кандидат натякнув на нечесність Тимошенко, не називаючи її імені. «Жити по новому – означає жити чесно, не брехати. І коли ми говоримо не брехати і не красти – починати треба з себе. Не звинувачувати інших, а себе перш за все. Коли ти йдеш на вибори, а це багатомільйонні витрати, ти маєш чесно сказати народу, де ти взяв ці гроші. Якщо Петро Порошенко це каже, то всі знають як важко він їх заробив, чесно платив податки, чесно всі гроші включив у декларацію, і про кожну копійчину звітує. І це є підтвердженням того, що Петро Порошенко ні від кого, крім виборців, не залежить, хабарів не бере і брати не буде. – розповідав Порошенко у Коломиї. - А що роблять інші? У них у декларації двокімнатна квартира і в коморі миша повісилась, а вони сотні мільйонів витрачають, беручи гроші в олігархів, а нам розповідають про чесне життя".

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

Довідково: 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.  
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.