Керівник київського обласного штабу Володимир Ар'єв вважає, що критика людей, які працюють у штабах Петра Порошенка, — це технологія головних конкурентів кандидата. Мета - відволікти увагу від передвиборної кампанії в умовах браку часу.

Про це він заявив Громадянській мережі ОПОРА, коментуючи вимогу громадських активістів у Білій Церкві люструватикерівника штабу у 91 окрузі — Вадима Маршалка. Та ще двох місцевих політиків-регіоналів: Віталія Гринчука і Сергія Кацубу.

Ар'єв повідомив, що проти багатьох працівників штабів Порошенка ведеться дискримінаційна кампанія. Але звинувачення виправдалися лише в одному випадку з багатьох. Мова йде про Дмитра Лимара, що був призначений головою виборчого штабу у Ставищенському районі Київської області. Чоловіка замінили.

Масована критика на працівників штабу — це технологія конкурентів, вважає пан Володимир. “Ми зрозуміли, що це просто закидається інформація, яка не відповідає дійсності, - для того, щоби нас відволікати” - переконаний Ар'єв.

Щодо ситуації у Білій Церкві, то він налаштований критично. Вважає, що зараз усі один одного звинувачують у співпраці із “Партією регіонів”. “Можна дійти до того, що ледь не уся Біла Церква виявиться колабораціоністами з цією партією”, - каже Ар'єв.

Він повідомив, що у штабі працює внутрішній люстраційний комітет, але вони готові розглядати лише ті справи, де їм представлять конкретні докази і факти.

Виходить, що достатньо про щось голосно заявити і ми, замість виборчою кампанією, будемо займатися перевіркою — на вимогу людей, які діяли на замовлення наших конкурентів. А сили наші, як ви розумієте, не безмежні. І кадри теж”, - заявив Ар'єв.

Щодо Вадима Маршалка, то керівник обласного штабу попередньо розпитував про нього і стверджує, що отримав схвальні відгуки: “Я в інших людей перепитував. “Та ні, - мені кажуть, - Маршалок нормальна людина”. Хтось комусь не подобається і починають використовувати недозволені засоби”.

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.