29 квітня кандидат на пост Президента України Микола Маломуж розповів студентами та професорсько-викладацькому складу Житомирського державного університету імені Івана Франка про своє бачення ситуації в країні, шляхи подолання корупції та основні тези своєї передвиборчої кампанії.

malomuzh zhytomyr

Кандидат у Президенти зазначив, що в країні наявні ознаки громадянської війни, а економічна ситуація перебуває у критичному стані. Щодо Криму, то Михайло Маломуж вважає, що втрата Україною Криму – це, перш за все, вина керівництва країни через неефективність його дій.

Не обійшлося і без передвиборчої кампанії. Три основні тези кампанії Миколи Маломужа полягають у тому, щоб:

- Захищати державу;

- Об’єднувати державу;

- Розбудовувати суспільство держави.

Неодноразово гість наводив приклади країн, яким успішно вдалося уникнути тотальної влади іншої держави, додаючи, що цього треба прагнути і Україні. Також Микола Маломуж неодноразово згадував про зміну системи, приділяючи особливу увагу боротьбі з корупцією. І хоч Маломуж каже, що неможливо повністю подолати корупцію, та все ж вбачає декілька кроків у тому, як зменшити корумпованість у всіх органах влади. Перш за все, має бути народовладдя та народне волевиявлення. Другим кроком, про який розповів Маломуж, може бути вироблена система виховання людей, економічні механізми, стимули для людей.

Щодо ймовірності зриву президентських виборів, то кандидат каже, що це можуть бути лише окремі населені пункти, але вибори мають 100 % відбутися.

malomuzh zhytomyr2

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.