Сьогодні громадські активісти організували пікет проти голови Львівської обласної держаної адміністрації Ірини Сех. Основна вимога – звільнення чиновниці через суміщення посад народного депутата та очільниці області.

lviv sech

Організаторами пікету були «Дорожній контроль», ГО «Рабір до раю не пускають», «Варта-1», «Автономний Опір», Автомайдан. Активістів обурює бездіяльність Ірини Сех, а також те, що вона впливає на кадрові призначення, використовуючи при цьому інтереси партії, яку вона представляє.

Для відставки голови ОДА, за словами мітингувальників, є декілька підстав – порушення Конституції (суміщення двох посад), гальмування важливих для області призначень (в тому числі - на посади голів обласного управління міліції та міського ДАІ) та власне неефективність Сех на посаді голови адміністрації, адже протягом двох місяців з моменту її призначення громада так і не відчула результатів роботи «свободівки». Окрім того, очільниця області підозрюється у корупційних діях, що мають стосунок до колишнього бізнесу родини Сех - вирубки лісів на Львівщині.

Під будівлею обласної адміністрації активісти встановили стовп ганьби, на який приклеїли фотографію Сех. Також вони тримали плакати з написами «Сех, перестань рубати ліс», «СЕХ ПНХ», «У Львові кумовствро не пройде», «Сех, досить сидіти на двох стільцях».

Голова ЛОДА до учасників пікету так і не вийшла. Як пояснив представник ВО «Свобода», вона зараз виконує посадові обов’язки, тому не може поспілкуватися з громадою.

Детальніше:
Ірина Швець, прес-секретар кампанії спостереження Громадянської мережі ОПОРА
у Львівській області
032 254 61 63
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.