Кандидат на посаду  Миколаївського міського голови Юрій Антощенко, зареєстрований постановою №233 Миколаївської міської виборчої комісії від 24 квітня, влаштував для жителів міста 27 квітня безкоштовний проїзд в автобусах по 8 маршрутах на цвинтарі, розташовані в різних районах міста Миколаєва.

Оголошення про безкоштовний проїзд у поминальний день на цвинтарі зявилися на підїздах будинків 26 квітня. А зранку 27 квітня по місту почали курсувати автобуси, зовнішній вигляд яких не давав змоги помилитися з тим, хто саме організував безкоштовне перевезення.

mykolaiv ant1

Громадянська мережа ОПОРА вбачає в діях кандидата на пост Миколаївського міського голови Юрія Антощенко декілька порушень Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів».

По-перше, організація перевезень містян в тій формі, в якій вони були здійснені, трактується не інакше, як передвиборна агітація. Визначення передвиборної агітації міститься в п.1 ст.47 вищезгаданого закону: «передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови».

По-друге, такі дії кандидата, як організація безкоштовного проїзду, заборонені п.4 ст.53 вищезгаданого закону: «забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерей, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора політичної партії, місцева організація якої є суб'єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує п'яти відсотків мінімального розміру заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг».

mykolaiv ant2

По-третє, дії кандидата в частині розміщення агітації на автобусах порушили ще одну норму Закону, а саме п.11 вже згаданої ст.53 закону, яким напряму забороняється розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні транспортних засобів громадського користування.

Додамо, що білборди цього кандидата, які розміщені по місту, мають ознаки порушення ч.8 ст.49 Закону, тому що не містять відомостей про замовника та установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, а розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначених відомостей забороняється.

mykolaiv ant3

За коментарями звертайтесь:
Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.