Зранку, 26 квітня, спостерігачем Громадянської мережі ОПОРА на Центральному автовокзалі, а також по Проспекту Незалежності, на спеціально облаштованих тумбах для передвиборчої агітації були зафіксовані листівки Правого сектору без вихідних даних.

На листівках, що були наклеєні на тумбах, містилась символіка Правого сектору, згадка про кандидата на пост Президента України Дмитра Яроша та адреса його обласного виборчого штабу із запрошенням до громадян взяти активну участь у виборчій кампанії. 

Відповідно до ч. 3 статті 59 закону України «Про вибори Президента України»  http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/474-14 ,  друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

Важливу інформацію про вибори, порушення під час виборчої кампанії, хід та результати кампанії зі спостереження можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/ 

Pravuj sektor

Детальніше:

Надія Бабинська, тел.: +380502104847, virna(at)opora.org.ua

Назар Тимощук, координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області, тел.: +38063 628 67 71, n.tymoshchuk(at)opora.org.ua

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.