12 квітня 2014 р. кандидат у Президенти України Олег Царьов перебував із передвиборчим візитом у Луганську. Кандидат взяв участь у прес-конференції для журналістів  та  провів зустріч із людьми, що захопили будівлю СБУ.    

tsarov luhansk2

Під час прес-конференції Олег Царьов заявив, що президенство для нього – це лише майданчик для просування власних ідей та не самоціль. Пріоритетними завданнями для нього як майбутнього Президента України він назвав федералізацію України та отримання для російської статусу другої державної мови в Україні. Саме це, на його думку, дозволить вирішити політичні конфлікти в країні та усунути можливі спекуляції щодо цієї теми. Також, на його думку, необхідно домогтися перенесення виборів Президента України з 25 травня 2014 р. на жовтень чи листопад цього року.  

Щодо інструментів зміни конституційного ладу в Україні, то Царьов заявив: «Всеукраїнський референдум - один із можливих методів змінити Конституцію України, але не єдиний шлях. Наше завдання змінити Конституцію будь якими засобами і ми це зможемо реалізувати».

Після прес-конференції Олег Царьов вирушив до будівлі СБУ, яка вже тиждень захоплена проросійськими активістами. Під час зустрічі політик публічно висловив повну підтримку активістам, що захопили адміністративну будівлю та провів переговори з їх лідерами. Зі сцени Царьов закликав не визнавати президентські вибори. На його думку, легітимні президентські вибори повинні відбутися восени, а якщо усі регіони підтримають цю ініціативу, то відповідно всі будуть бойкотувати вибори. Про що саме були перемовини в СБУ журналістам так і не повідомив. Але в будівлю СБУ було дозволено зайти лише російським журналістам. Жодного українського представника ЗМІ туди не пустили.

 tsarov luhansk 

 

 
 Довідково:                                                                                                                                                       

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.