Першою з кандидатів на посаду Президента України Хмельницький відвідала Юлія Тимошенко. Вона виступила перед курсантами й офіцерсько-викладацьким складом Національної академії Державної прикордонної служби України, відповіла на питання журналістів на прес-конференції, дала інтерв’ю місцевим телеканалам і звернулася до людей зі спеціально встановленої сцени на Майдані Незалежності. 

На головну зустріч із своїми прихильниками з Хмельницького та прилеглих районів Хмельниччини Юлія Тимошенко запізнилася на півгодини. Три-чотири тисячі громадян, прикриваючись парасольками від мряки, вислухали розлогу промову кандидатки у Президенти, також її відповіді на запитання про люстрацію та викорінення корупції. Сам виступ пані Тимошенко був присвячений аналізові ситуації у країні, намірам реформувати економіку і судову систему. Також пані Тимошенко розповіла про свої зустрічі з громадянами у Донецькій і Луганській областях: «Там більшість людей є патріотами України і хочуть жити в єдиній країні. Я спілкувалася з людьми, які в трьохстах метрах від захоплених приміщень СБУ й органів влади гуляли з дітьми, казали один одному добрі слова».

tymoshenko khmelnytskyi

Тимошенко наголосила: «До мене вже вдруге звернулися від команди Петра Порошенка, аби зняти кандидатуру із виборів на його користь. Але останні два з половиною роки, перебуваючи за ґратами, я жодного разу не склала зброї в боротьбі проти олігархії і корупції і жодного разу не сповідувала подвійні стандарти. Сьогодні за владу бореться економічно-політично-бізнесовий клан, який має свого кандидата і хоче реваншу».

Розпочала ж свою поїздку до Хмельницького кандидат у Президенти зустріччю у Національній академії Державної прикордонної служби України. Кандидатку у Президенти супроводжували народний депутат України Олег Лукашук, міський голова Сергій Мельник, депутат обласної ради Іван Гладуняк, а також активісти ВО «Батьківщина». Даруючи Юлії Тимошенко букет білих троянд, ректор академії генерал-лейтенант Валерій Райко підбадьорив кандидатку: «Ви – наша голубка миру».

Після наради за зачиненими дверима відбулася оглядова екскурсія по навчальному закладу. Юлія Тимошенко заспокоювала курсантів тим, що продовжуються дипломатичні перемовини й висловила надію, що війни з Росією не буде.

Згодом Юлії Тимошенко запропонували виступити перед учасниками мотомеханізованого загону прикордонників, сформованого для відправки на східний кордон України. Лідерка ВО «Батьківщина» зауважила: «Як показали останні роки, саме прикордонна служба України виявилася найпотужнішою силою нашої держави. І якщо армію вдалося послабити, за що міністра оборони, росіянина за громадянством, представляють у сусідній країни до державних нагород, то прикордонну службу у нас очолюють патріоти України. І я прошу вас просто продемонструвати українцям, що їм є від кого очікувати захисту».

tymoshenko khmelnytskyi2 

Під час зустрічей з виборцями Юлія Тимошенко підкреслювала свою високу оцінку позиції людей на майданах, які вибороли «нову можливість свободи». «Ті люди, які загинули, вони й мене вивели з-за ґрат. І я цього ніколи не забуду», - наголосила Тимошенко.

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.