«На місцях не повинно бути губернаторів, котрих призначає Президент, не має бути голів облдержадміністрацій чи райдержадміністрацій. Інтереси Президента на місцях представляє прокурор. Він повинен стежити за дотриманням закону на своїй території, стежити за виконанням указів Президента та постанов уряду», – зазначив кандидат на пост Президента України Олег Тягнибок під час зустрічі з виборцями у Коростені 8 квітня.  

Лідер ВО «Свобода» у черговий раз повторив тезу про те, що Україна має стати президентською республікою, а президент повинен бути водночас і Прем’єр-Міністром. Також в Україні має бути закон про імпічмент Президента. Тягнибок розповідав про стратегічне бачення партії «Свобода», економічну програму реформ, боротьбу з корупцією, «п’ятою колоною», комуністами.

Перша зустріч відбулася в коростенському міському будинку культури. Увесь час Олега Тягнибока супроводжував однопартієць і новий очільник Житомирської ОДА Сидір Кізін. На зустріч прийшло понад три сотні коростенців. Також на заході були присутні міжнародні представники ОБСЄ – Марк Воллер та Сесілія Сейлмарк. Поблизу будинку культури був встановлений намет з партійною символікою. Прибічники ВО «Свобода» роздавали партійні газети. Днем раніше агітаційні групи Олега Тягнибока розповсюджували в Коростені листи з проханням відвідати зустріч з кандидатом у Президенти.

Одразу після зустрічі в Коростені Олег Тягнибок вирушив до смт Володарськ-Волинський. Зала будинку культури була заповнена, що підтвердило широкий інтерес до заходу і кандидата. Олег Тягнибок розповів про своє бачення влади та передвиборчу програму.

 

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.