У Києві почали роздавати агітаційну газету «За Україну», де головним героєм виступає депутат кількох скликань парламенту, колишній віце-прем’єр з гуманітарних питань уряду В’ячеслав Кириленко. Центральна стаття з кольоровою фотографією та прізвищем замовника під заголовком «Столиця має розквітнути по-новому» нагадує, що Кириленко свого часу взяв участь у «революції на граніті» та повідомляє, що він планує взяти участь у виборах Київського міського голови.

Запитання сформульовані невідомим інтерв’юєром так, щоб відповіді Кириленка формували позитивну думку про нього. Зокрема, перше запитання стосувалося Євромайдану. У запитанні автор статті називає Кириленка одним з організаторів Євромайдану та розпитує про враження. Відповідаючи на це запитання, Кириленко нагадав, що Київ завжди був у авангарді боротьби українців за демократичні цінності. За словами Кириленка, революція завершилася перемогою народу і нині настав час, щоб столиця розквітнула по-новому.

В’ячеслав Кирриленко звернув увагу на необхідність відновлення самоврядування у Києві. Зокрема, міський голова знову повинен стати ключовою фігурою. Кириленко заперечив відсутність досвіду керівництва, зокрема, великим містом. На його думку, його досвід роботи в уряді і парламенті дає йому підстави вважати себе готовим до такої посади, як міський голова столиці. Які саме управлінські рішення доводять ефективність героя статті на керівній посаді – не уточнюється.

Далі Кириленко озвучив стандартний набір передвиборчих обіцянок киянам впродовж останніх десяти років: комфортне місто, компроміс між пішоходами, велосипедистами і автомобілістами, припинення хаотичної вирубки зелених насаджень та безконтрольну забудову. Механізми виконання обіцянок у статті не вказані.

Засновником газети вказана партія «За Україну». Свідоцтво про реєстрацію КВ № 162 97 – 4769Р від 11.02.2010 року. Тираж газети – 50 тисяч примірників. Розповсюджується безкоштовно.

1

DSC 0463

DSC 0464

 
 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.