ОПОРА вже неодноразово звертала увагу на те, що губернатор Микола Круглов, який є кандидатом у народні депутати по 132 округу, використовує в передвиборчій боротьбі адміністративний ресурс. Про чергові приклади використання адміністративного ресурсу свідчить офіційний сайт міста Первомайська.

Так, на сайті міста оприлюднений матеріал про концерт народного артиста України Яна Табачника, заслуженої артистки України Тетяни Недєльської та гурту «Світязь» «в підтримку кандидата в Народні депутати України по 132 виборчому округу М.Круглова».

сайт

Концерт

В матеріалі, датованому 8 груднем, розповідається про зустріч голів квартальних комітетів і ОСББ, керівників комунальних підприємств міста Первомайська з кандидатом в народні депутати України по 132 виборчому округу Миколою Кругловим, у якій також взяли участь міський голова Л. Дромашко, депутат Верховної Ради України Ю. Гержов, секретар міської ради В. Шевченко та інші.

сайт

Первомайський міський голова Людмила Дромашко розповіла про допомогу, яку надав місту як губернатор. «З призначенням Миколи Петровича на посаду голови Миколаївської облдержадміністрації ставлення до міста кардинально змінилося. У Первомайську з’явилася нова комунальна техніка, капітально відремонтовані магістральні та основні комунальні дороги, постійно відбувається модернізація водогінної та електричної мереж, проведена реконструкція міського будинку культури та площі Визволення, в усіх шкільних, дошкільних та позашкільних закладах проведені ремонти опалення  і покрівлі та багато іншого. Одним із грандіозних проектів, який втілюється в життя за сприянням Миколи Круглова -  це оздоровлення річки Синюхи», - зазначила Л.Дромашко.

Також у рамках зустрічі були підписанні соціальні угоди з кандидатом М.Кругловим.

Нагадаємо, що ст.74 п.21 Закону України «Про вибори народних депутатів України» містить заборону використання адмінресурсу, а саме: «Кандидатам у депутати забороняється використовувати для проведення передвиборної агітації службовий транспорт, зв'язок, устаткування, приміщення, інші об'єкти та ресурси за місцем роботи…».

За коментарями звертайтесь:

Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
063 748 77 53