29 листопада в одномандатних виборчих округах № 94, 132, 194, 197, 223 завершився процес формування дільничних виборчих комісій. У порівнянні із черговими виборами 2012 року, ОВК застосовували оновлену процедуру жеребкування, яка дала можливість забезпечити більш рівномірне представництво різних суб’єктів виборчого процесу у складі комісій цього рівня. ОВК № 94, 194 не забезпечили офіційним спостерігачам ОПОРИ можливості спостерігати за всіма процедурами утворення ДВК. ОВК № 223 не дотрималася строків утворення ДВК, передбачених Законом України «Про повторні вибори народних депутатів України у одномандатних виборчих округах № 94, 132, 194, 197, 223».  Члени ОВК № 94 від ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та партії «УДАР» заявляли про недостовірність результатів жеребкування по окремих ДВК.

Дільничні виборчі комісії (далі – ДВК) утворювалися у складі:

  • Для малих дільниць (до 500 виборців): 10-18 осіб;
  • Для середніх дільниць (від 500 до 1 500 виборців): 14-20 осіб;
  • Для великих дільниць (понад 1 500 виборців): 18-14 осіб.

 Окружні виборчі комісії прийняли рішення про утворення звичайних та спеціальних виборчих дільниць.

Найбільшу кількість ДВК сформовано в ОВО № 186 (центр – м. Первомайськ, Миколаївська обл.) – 184; ОВО № 197 (центр – м. Канів, Черкаська обл.) – 146,  ОВО № 94 (центр – м. Обухів, Київська обл.) – 135, ОВО № 223 (центр – Шевченківський р-н, м. Київ) – 101. Найменшу кількість ДВК сформовано у ОВО № 194 (м. Черкаси) – 83 ДВК.

До 27 листопада включно такі політичні партії та кандидати в одномандатних виборчих округах  мали право внести подання щодо кандидатур до складу ДВК:

  • Політичні партії, депутатські фракції яких зареєстровані в Апараті Верховної Ради України поточного скликання;
  • Політичні партії-суб’єкти виборчого процесу (партії, які висунули кандидата хоча б в одному з п’яти округів) ;
  • Кандидати у депутати у відповідному одномандатному окрузі.

До 29 листопада включно окружні виборчі комісії повинні були утворити дільничні виборчі комісії. При цьому, до складу кожної ДВК обов’язково включалося по одному представнику від парламентських партій (Партія регіонів, ВО «Батьківщина», «УДАР», ВО «Свобода»). Усі інші вакантні місця заповнювалися шляхом жеребкування кандидатур від політичних партій-суб’єктів виборчого процесу та кандидатів у депутати у відповідному виборчому окрузі.

Жеребкування щодо кандидатур до складу ДВК проводилися ОВК на підставі Постанови Центральної виборчої комісії № 88 від 25.04.2013 р.[1],  що передбачає нові процедури. ОВК  окремо для кожної дільничної виборчої комісії ОВК складала у вигляді таблиці список кандидатур, які можуть бути включені до її складу шляхом жеребкування. При цьому, до такого списку в алфавітному порядку включалися кандидатури із зазначенням порядкового номера кожної з них. Кількість жеребків повинна була дорівнювати найбільшій кількості кандидатур, запропонованих для включення до складу дільничних виборчих комісій. На жеребок наносився один із порядкових номерів згідно із списком кандидатур до складу ДВК. За черговістю, визначеною жеребкуванням, до складу ДВК включалися особи,  внесені до списків кандидатів  за відповідним порядковим номером. Ця процедура суттєво відрізняється від тієї, що застосовувалася на чергових виборах народних депутатів України. У  2012 році порядковий номер кандидатур до складу кожної ДВК визначався не алфавітним порядком, а  датою та часом надходження відповідного подання до ОВК. Це створювало можливості для нерівномірного представництва у ДВК суб’єктів виборчого процесу. Застосована на повторних виборах процедура жеребкування створила належні умови для представництва у виборчих комісій різних політичних партій та кандидатів.

Усі п’ять ОВК (№ 94, 132, 194, 197, 223) провели жеребкування та утворили ДВК. Комісії зіштовхнулися із проблемою так званих двійників та присутністю у поданнях суб’єктів виборчого процесу осіб, які не мають права бути членами дільничних виборчих комісій.

ОВК № 94, 194, 223 проявили значну неорганізованість під час проведення жеребкування та утворення ДВК, а також допустили окремі порушення виборчих процедур. Натомість ОВК № 132, 197 належним чином забезпечили процедури, передбачені виборчим законодавством.           

Порушення

ОВК № 194 не забезпечила належних умов для діяльності офіційних спостерігачів від громадських організацій та суб’єктів виборчого процесу під час проведення жеребкування кандидатур до складу ДВК, їх утворення. Неодноразові перерви в засіданні  ОВК,  недостовірне інформування членами ОВК офіційних спостерігачів про час відновлення роботи комісії не дозволили провести повноцінне спостереження за усіма процедурами. Внаслідок недостовірного інформування ОВК офіційних спостерігачів, останні не мали можливості спостерігати за оголошенням персонального складу ДВК та  розподілом керівного складу цих комісій, як і суб’єкти виборчого процесу, кандидати та журналісти.

ОВК № 223 неорганізовано виконувала процедуру розподілу керівних посад у складі ДВК, що спричинило  недотримання строків утворення відповідних комісій.  Згідно з календарним планом повторних виборів, дільничні виборчі комісії необхідно було утворити до 29 листопада включно. Натомість ОВК ще 30 листопада із допомогою представників ЦВК проводжувала формувати керівний склад ДВК.

Процедури жеребкування та утворення ДВК в окрузі № 94 супроводжувалися конфліктами між  членами ОВК та непублічністю прийняття рішень. Окремі члени комісії заявляли про невідповідність результатів жеребкування, встановлених членами ОВК, та результатів жеребкування, здійснених за допомогою Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Вибори народних депутатів України». Також було виявлено включення до складу ДВК двох кандидатів у народні депутати України (кандидат від партії «Народна ініціатива» Михайло Парфьонов, самовисуванець   Євген Левченко). ОВК не роз’яснила наявність різних даних про результати жеребкування та прийняла постанову про утворення ДВК без вирішення цієї проблеми.