На 18-й позачерговій сесії Миколаївської обласної ради, яка відбулася 2 грудня, депутати розглянули питання «Про суспільно-політичну ситуацію в державі» та прийняли рішення, у якому звернулися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, інших центральних органів виконавчої влади, а також жителям миколаївської області.

На цій сесії були присутніми 64 депутати з 96, тому що представники опозиції не з’явилися. Тому в обговоренні брали участь тільки представники КПУ та Партії регіонів.

Депутати, які виступали, засудили розгін Майдану в Києві «Беркутом», але відповідальність за це «криваве побоїще» поклали не тільки на провокаторів, але й на лідерів опозиції. Також вони засудили захоплення адміністративних будівель. Вихід із ситуації депутати різних фракцій пропонували різний: регіонали – сісти за стіл переговорів, комуністи – провести Всеукраїнський референдум щодо визначення подальшого шляху України (ЄС чи ТС). Але в підсумкову резолюцію сесії облради ця їх пропозиція не потрапила – більшість депутатського корпусу не проголосувала за включення цього питання у порядок денний.

59 голосами «за» (1 «проти» та 4 «утрималися») у підсумковій резолюції дослівно сказано: «Висловити стурбованість загостреність суспільно-політичною ситуацією в державі, що є наслідком провокацій, які спричинили силове протистояння. Одночас вважати неприпустимими дії провокаторів, спрямованими на захоплення адміністративних приміщень органів державної влади та місцевого самоврядування та створення перешкод їх належної роботи.

Звернутися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, інших центральних органів виконавчої влади щодо вжиття усіх необхідних заходів, відповідно до Конституції України, спрямованих на забезпечення дотримання прав і свобод громадян під час проведення мирних зборів, мітингів, демонстрацій, охорони правопорядку, недопущення соціально-політичної ситуації в державі, надання об’єктивної оцінки подіям, що сталися, та притягнення винних до юридичної відповідальності.

Підтримуючи право громадян на проведення мирних зборів, демонстрацій, мітингів, для здійснення своїх прав і свобод та задоволення політичних, економічних, соціальних та інших інтересів звернутися до населення області, представників трудових колективів, громадських об’єднань, політичних партій стосовно спрямування усіх зусиль на збереження в регіоні правопорядку та стабільності, не піддаватися на політичні провокації, що мають на меті дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію як в регіоні, так і в державі в цілому».