Постановою ЦВК від 5 листопада на окрузі 194 зареєстровано нового кандидата – Валентина Кузьоменського. Будучи членом політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», пан Кузьоменський, утім, зареєструвався як самовисуванець, порушивши рішення з’їзду партії. Того ж дня бюро Черкаської обласної організації «Батьківщина» виключило Валентина Кузьоменського з партії.

ОПОРА звернулась за коментарем ситуації до Черкаської обласної організації «Батьківщина». Як повідомили ОПОРІ, для партійної обласної організації висунення пана Кузьоменка стало несподіванкою – про своє рішення він не повідомив ані керівництво обласної організації, ані бюро обласної партійної організації. Спочатку у партії стало відомо про це з новини у мережі Facebook та з сайтів місцевих ЗМІ, а вже потім на сайті ЦВК з’явилось офіційне рішення про реєстрацію Валентина Кузьоменського.

Нині кандидат перебуває за кордоном, і зв’язатися з ним для отримання пояснень вчинку поки неможливо. Пояснень від нього очікує і керівництво Всеукраїнського об’єднання, і обласного. Проте, виключення Кузьоменського з партії обумовлене недотриманням партійної дисципліни: по суті, він порушив рішення з’їзду партії від 16 жовтня 2013 року про висунення єдиним кандидатом на повторних виборах по 194 округу минулорічного переможця виборів Миколи Булатецького.

«Ми не говоримо про його якості як людини зараз, просто є конкретний вчинок і є реакція на вчинок», – прокоментували у прес-службі Черкаської обласної організації «Батьківщина».

Дізнатися про мотиви самовисування Валентина Кузьоменка стане можливим після його повернення в Україну.

За коментарями звертайтесь:
Сергій Варич,
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області
063 628 67 80